Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 04.05.2020

Gostinski lokali so danes odprli svoje terase. Zmogljivosti so prilagodili razmeram in prepolovili število miz, a je marsikje kljub temu precej živahno. Gostje, ki spoštujejo navodila, prihajajo predvsem na kavo, precej povprašujejo tudi po sladoledih. Nekateri lokali sicer še naprej ostajajo zaprti, saj gostinci pravijo, da je precej previdnostnih ukrepov težko oz. nemogoče izvajati.

Z današnjim dnem so začeli delati frizerji in lastniki kozmetičnih, masažnih in lepotilnih salonov ter tudi nekateri turistični in gostinski delavci. Zato smo v ponedeljkovem jutru poklicali na Turistično kmetijo Hlebec s Koga.

Od danes so znova dovoljeni obiski v domovih za starejše občane. Med tistimi najbolj obremenjenimi z okužbami v času epidemije so sicer prvo srečanje oskrbovancev s svojci danes omogočili v Šmarju pri Jelšah, pa še tam pod zelo strogimi pogoji. V Metliki bodo obiske omogočili naslednji teden, v Ljutomeru pa še čakajo na navodila. STA

V soboto in nedeljo v Sloveniji ni bilo novih okužb. Peter Kirič je poklical vodjo službe nujne medicinske pomoči v ormoškem zdravstvenem domu Alenko Simonič.

Kakšni so ukrepi Evropske unije pri normalizaciji življenja po ponovnem zagonu življenja, pojasni evropski poslanec Milan Brglez. Kakšna je višina sredstev, ki bodo na voljo za črpanje?

ŠPORT:

Zaradi dejstva, da se situacija v zvezi s koronavirusom ni umirila do mere, v kateri bi se tekmovanja lahko nemoteno nadaljevala, je izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Ptuj sprejel odločitev o zaključku vseh tekmovanj v ligah MNZ Ptuj v tekmovalni sezoni 2019/2020. To pomeni tudi konec, ne preveč uspešne sezone, za nogometna kluba Ormož in Središče ob Dravi. Več v Lokalnih utripih naslednje dni. 

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so v petek na regionalni cesti na Libanji obravnavali prometno nesrečo s pobegom med dvema voziloma. S kraja je v smeri Mihalovcev pobegnil neznani voznik z neznanim osebnim avtomobilom, ki ima verjetno poškodovano levo vzvratno ogledalo. Druga udeleženka je po prometni nesreči sama poiskala zdravniško pomoč v ZD Ormož. Obravnavali so tudi sum posedovanja nedovoljenih drog in vožnjo pod vplivom alkohola.

V soboto ob 14.50 so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z lažjo telesno poškodbo.

Ormoški policisti so včeraj po 11. uri obravnavali nasilje nad mladostnikom v okolici Ormoža. Zoper osumljeno bodo podali kazensko ovadbo. Ob 12.10 so bili obveščeni o nesreči pri delu v Obrežu. Občan je pri čiščenju delovnega stroja po pomoti pritisnil napačne komande in je prišlo do nezgode. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico.

V noči na ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in telesnimi poškodbami. Dve osebi so zaradi lahkih telesnih poškodb odpeljali v ptujsko bolnišnico.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v petek v Medribniku obravnavali prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Obravnavali so tudi voznika, za katerega sumijo, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Zasegli so mu vrečko s posušenimi rastlinskimi delci. V soboto so v Gajevcih obravnavali zemljiški spor in sprtim svetovali zasebno tožbo. Občanu so zasegli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci. V nedeljo so obravnavali požar v Brezovcu na vikendu. Pred prihodom gasilcev je lastnik že sam pogasil požar, nastala je manjša materialna škoda. Ugotovili so, da je zagorelo pri kuhi, saj je zagorelo olje.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020