Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 05.05.2020

Uradno v Sloveniji v soboto in nedeljo niso zaznali novih primerov okužbe s koronavirusom, a v tem času ni bilo testiranja v enem zadnjih žarišč, to je v ljutomerskem Domu starejših občanov. Po dvodnevnem premoru pa so v ljutomerskem domu vzeli 57 brisov in pri tem okužbo ugotovili pri štirih stanovalcih. V tem času je ozdravel en oskrbovanec. Včeraj so nove primere okužbe s koronavirusom potrdili v treh občinah. Ob Ljutomeru so po eno okužbo odkrili v Lendavi in Rogatcu. Največ okuženih je še vedno v Ljubljani, skupaj 250. Več kot 100 okuženih imajo še v Šmarju pri Jelšah in Ljutomeru. V ljutomerski občini je do zdaj bilo zabeleženih 133 okužb, umrlo pa je šestnajst ljudi, kar NIJZ pripisuje posledicam okužbe COVID-19. Ljutomerska občina oz. dom starejših občanov trenutno ostaja še edino večje žarišče virusa v Sloveniji. (rtvslo.si, prlekija-on.net)

Na ormoškem območju je vseh pet prvookuženih zdravih že nekaj časa, novih okužb pa že dlje časa ni. Na kaj je kljub postopnemu oživljanju javnega življenja potrebno biti pozoren, boste slišali v pogovoru Petra Kiriča z zdravnico Alenko Simonič.

Nekateri ormoški gostinski lokali so začeli z delom. Obiskali smo enega izmed njih in izvedeli, kaj ponujajo svojim gostom na terasi.

Kaj vam pomeni mesec maj? Poznate zgodovinsko preteklost, ki izvira iz rimskih časov? Nevenka Korpič, vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož.

ŠPORT:

Ker se situacija v zvezi s koronavirusom ni umirila do mere v kateri bi se tekmovanja lahko nemoteno nadaljevala, je izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Ptuj sprejel odločitev o zaključku vseh tekmovanj v ligah MNZ Ptuj v tekmovalni sezoni 2019/2020. To pomeni tudi konec ne preveč uspešne sezone za nogometna kluba Ormož in Središče ob Dravi. Poglejmo najprej v tabor nogometašev Središča. Predsednik kluba, Jure Kolarič pravi, da je bila takšna odločitev pričakovana.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj opoldne na Hardeku obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je v zadnjem tednu poškodoval steklo na vhodnih vratih objekta. Ob 20.42 so bili obveščeni o travniškem požaru na Dobravi v občini Ormož. Ugotovili so, da ni šlo za travniški požar, ampak je občan na urejenem kurišču kuril suhe veje dreves.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020