Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 06.05.2020

Mnogi ste opazili, da se na Kerenčičevem trgu v Ormožu opravljajo gradbena dela. Postavljena gradbena mehanizacija in razkopan trg pričajo o večjem posegu. Za kakšna dela gre, smo preverili pri županu Danijelu Vrbnjaku.

V Ormožu in po vseh krajevnih skupnostih v občini Ormož je veliko novih obvestilnih tabel, ki opozarjajo na turistične ponudnike, vinogradnike, kmetije, in pomembne institucije. Cilj projekta je enotna označitev na območju občine Ormož. Postavitev teh tabel je stala okrog 100.000 €. Več v informativnih oddajah radia Prlek. PK

Na tiskovni konferenci, ki je potekala včeraj (torek, 5. maja) v prostorih Občine Ormož, je župan Danijel Vrbnjak pojasnil nekatere ukrepe v povezavi s postopnim odpiranjem vrtcev in osnovnih šol ter pojasnil uspehe pri zajezitvi s koronavirusom na našem območju. Več Peter Kirič.

Nove primere okužbe z novim koronavirusom so v torek potrdili v dveh občinah. V Ljutomeru so potrdili dva primera, enega pa v Metliki. Največ okuženih je še vedno v Ljubljani, skupaj 250. Več kot 100 okuženih imajo še v Šmarju pri Jelšah in Ljutomeru. Na ormoškem območju ni novih okužb. Peter Kirič se je pogovarjal z zdravnico Alenko Simonič.

ŠPORT:

Kot smo že poročali, je izvršni odbor Medobčinske nogometne lige (MNZ) Ptuj na svoji 30. korespondenčni seji (zaradi znane situacije povezane z epidemijo novega koronavirusa) sprejel odločitev o zaključku vseh tekmovanj v ligah MNZ Ptuj za tekmovalno sezono 2019/20. S tem so se tekmovanja končala tudi za Nogometni klub Ormož. Predsednik kluba Stanko Podgorelec.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so bili včeraj ob 10.34 obveščeni o pogrešanju osebe v Ormožu. Osebo so kasneje našli in so zanjo poskrbeli zdravstveni delavci.

Obravnavali so še poškodovanja tuje stvari v Mali vasi pri Ormožu, goljufijo in prometno nesrečo z manjšo materialno škodo na parkirnem prostoru.

Ob 18.32 jih je občan iz okolice Ormoža obvestil, da mu sosedov pes kolje kokoši na dvorišču. Našli so lastnico psa, zoper katero bodo uvedli prekrškovni postopek.

V tem tednu poostreno nadzirajo kolesarje v cestnem prometu.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020