Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 07.05.2020

V Ormožu in po vseh krajevnih skupnostih v občini Ormož so postavili nove obvestilne table. Zakaj so potrebne in koliko so stale, je Peter Kirič preveril pri županu Danijelu Vrbnjaku.

Predsednik KS Velika Nedelja Janko Meško je dejal, da občina v njihovi krajevni skupnosti letos načrtuje investicije v višini okrog 900.000 evrov. Več o investicijah v nadaljevanju, najprej tudi o tem, da jim je koronavirus preprečil praznovanje krajevnega praznika.

Na tiskovni konferenci, ki je potekala v torek (5. maja) v prostorih Občine Ormož, je zdravnica Alenka Simonič pojasnila, na kaj moramo še naprej biti pozorni in dosledni.

Kako je s porokami v mesecu maju? Je bil maj vedno mesec za poroke? Raziskovali smo v tej smeri in odgovore dobili pri Nevenki Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož. Več v prispevku Petra Kiriča.

ČRNA KRONIKA:

Danes (četrtek) ob 8.56 sta v Pavlovcih v občini Ormož trčili osebno vozilo in tovornjak. Ormoški gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč ormoškim reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe ter počistili cestišče. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v ptujsko bolnišnico, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Sinoči (sreda) ob 20.15 so pri naselju Slavšina v občini Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, gasilci iz Vitomarcev in Biša skupaj s policisti in domačini sodelovali v iskanju pogrešane 11-letne deklice. Pogrešano so našli ob 21.04 nepoškodovano. Včeraj ob 14.05 je v naselju Žabjak v občini Ptuj krajan kuril kup vejevja blizu gozda. Zaradi nevarnosti širitve požara v gozd so posredovali ptujski gasilci in požar pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ormoške policiste so včeraj ob 20.25 zdravstveni delavci obvestili o poškodbi otroka v Ormožu. Otrok je skočil s klopi na asfaltno podlago in si poškodoval koleno, ki je v preteklosti že utrpela poškodbe zaradi športa. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020