Print this page

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 18.05.2020

Po dveh mesecih zaprtja zaradi epidemije novega koronavirusa so danes vrata odprle vse trgovine, tudi večje in tiste v trgovskih središčih. Gostinci lahko strežejo v notranjosti lokalov, goste pa bodo lahko sprejeli tudi v manjših turističnih namestitvenih obratih, kampih in planinskih kočah. Po dobrih dveh mesecih izobraževanja na daljavo so vrata za učence prvih treh razredov danes odprle šole. Tudi v vrtcih po Sloveniji je danes po dveh mesecih znova bilo moč slišati otroški živžav. Tudi dijaki zaključnih letnikov so se danes vrnili v srednje šole, da se bodo skupaj z učitelji pripravljali na zaključne in maturitetne izpite. Kako je na nekaterih osnovnih šolah in v vrtcih ormoške občine, boste slišali v jutrišnjem Lokalnem utripu.

V soboto (16. maja) je v Ormožu potekalo srečanje slovenskega in hrvaškega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in Davora Božinovića. Srečanje je bilo namenjeno pogovorom glede pandemije covid-19 ter meddržavnih vprašanj. Ministra sta se srečala na mednarodnem mejnem prehodu v Ormožu, aktualne pogovore pa sta imela v ormoškem gradu. Srečanje je spremljal Peter Kirič.

Hrvaški minister in podpredsednik hrvaške vlade Davor Božinović pa je za radio Prlek povedal:

V Ormožu ostajamo pri eni aktivni okužbi iz prejšnjega tedna, je danes zjutraj Petru Kiriču povedala zdravnica Alenka Simonič.

Splošna zdravstvena ambulanta in Lekarna v Središču ob Dravi od danes naprej delata po ustaljenem delovnem času, in sicer: ob ponedeljekih, sredah in petkih. Zobozdravstvena ambulanta dela po ustaljenem delovnem času že od prejšnjega tedna. PK, vir: Občina Središče ob Dravi

Iz Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož so sporočili, da njihove krajevne knjižnice vrata odpirajo z današnjim dnem. Knjižnici v Središču ob Dravi in v Ivanjkovcih boste lahko obiskali ob ponedeljkih in četrtkih. V Središču ob Dravi bo knjižnica odprta med 13. in 17. uro, v Ivanjkovcih v ponedeljek med 9. in 13. uro, v četrtek pa med 13. in 17. uro. Krajevna knjižnica pri Svetem Tomažu bo odprta ob ponedeljkih med 13. in 17. uro ter ob petkih med 8. in 12. uro. Sprehajanje med knjižnimi policami še ne bo dovoljeno, zato si je gradivo treba rezervirati oz. naročiti. PH

ŠPORT:

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je zaradi pandemije covid-19 tekmovanja pod svojim okriljem sprva prekinila. Ker se situacija kar nekaj časa ni umirila do takšne mere, da bi se tekmovanja lahko nadaljevala, je izvršni odbor zveze aprila sprejel odločitev o zaključku nekaterih tekmovanj pod okriljem NZS. S to odločitvijo se je končala tudi letošnja sezona v 1. Slovenski futsal ligi (SFL). Klub malega nogometa (KMN) Tomaž Šic bar je v jubilejni, 25. sezoni 1. SFL spisal pozitivno in prijetno zgodbo. Ekipa trenerja Mateja Gajserja je brez težav prišla v četrtfinale 1. SFL. in osvojila 5. mesto, potem se je sezona zaradi koronavirusa predčasno končala, čeprav je bil cilj pred sezono obstanek v elitni druščini najboljših futsal klubov v Sloveniji. Z njim se je pogovarjala Anita Kosec.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so v petek izven Obreža obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila dan pred tem, grožnjo in vožnjo z osebnim avtomobilom po preteku veljavnosti prometnega dovoljenja.

V soboto so na Hardeku obravnavali poškodbo parkiranega skuterja, ki ga je podrl avto, v Mihovcih pri Veliki Nedelji in v Žerovincih pa dva pijana voznika.

Včeraj (nedelja) popoldne so bili obveščeni o verbalnem sporu med sosedama v naselju Šardinje.

Gorišniški policisti so med vikendom obravnavali 6 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in enega voznika, ki so mu odredili strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom prepovedanih drog, vendar ga je voznik odklonil. Dvema voznikoma so izdali plačilni nalog, zoper ostalih pet voznikov so podali obdolžilni predlog za Okrajno sodišče na Ptuju ter predlagali začasen odvzem vozniškega dovoljenja. Najvišja izmerjena koncentracija alkohola v izdihanem zraku je bila 1,08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V petek se je na glavni cesti v Moškanjcih pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Do nje je prišlo zaradi izsiljevanje prednosti v križišču.