Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 19.05.2020

V Ormožu je v soboto potekalo srečanje slovenskega in hrvaškega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in Davora Božinovića. Srečanje je bilo namenjeno tudi pogovorom glede pandemije COVID-19. Tokrat pojasnilo o tem, ali res je Slovenija razglasila konec epidemije zaradi bankrota države.

Po dobrih dveh mesecih izobraževanja na daljavo so vrata za učence prvih treh razredov včeraj odprle šole. Tudi v vrtcih po Sloveniji je znova moč slišati otroški živžav. Dijaki zaključnih letnikov pa so se vrnili v srednje šole. Kako je bilo na drugi prvi šolski dan v tem šolskem letu na osnovnih šolah Središče ob Dravi in Miklavž pri Ormožu s podružnico Kog, boste slišali v naslednjih minutah. Peter Kirič se je pogovarjal z ravnateljem OŠ Miklavž pri Ormožu Vladom Hebarjem.

Ravnateljica OŠ Središče ob Dravi in vrtca Navihanček Jasna Munda je dejala, da je bilo ob včerajšnjem ponovnem začetku na šoli in v vrtcu zelo veselo.

Novih okužb na ormoškem območju do včeraj ni bilo, je dejala ormoška zdravnica Alenka Simonič, ki je pojasnila tudi delo v njihovih ambulantah.

V teh tednih po občinah oz. krajevnih skupnostih urejajo jarke in mulde, ponekod se je že začela košnja trave. V KS Podgorci še s košnjo trave niso začeli, je danes dejal predsednik krajevne skupnosti Martin Kukovec.

Ljudska univerza Ormož je odpirla svoja vrata, vendar so v veljavi ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati. Zato prosijo, da se za obisk na ljudski univerzi predhodno naročite po telefonu. Upoštevajte pa tudi naslednja priporočila: obvezen je vstop z zaščitno masko, pridite samo, če ste zdravi, upoštevajte predlagano varnostno razdaljo 1,5 m, in upoštevajte higieno kašlja in kihanja. PK

Svetovni dan čebel praznujemo na jutrišnji 20. maj, kar bo letos tretjič. Slovenski čebelarji so v letu 2018 pridelali 1.746 ton medu. V Sloveniji je približno 11.350 čebelarjev, ki skrbijo za 205.000 panjev. Čebelarjev in panjev s čebelami je v Sloveniji vedno več. Ravno v teh dneh pa čebele pridno nabirajo akacijev cvetni prah in ga spreminjajo v med. PK

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj pred 9. uro obravnavali kršitev javnega reda in miru, saj je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Kršiteljica je dobila plačilni nalog. Zvečer so zaradi vožnje pod vplivom alkohola vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

 • Prometna nesreča 29. 05. 2020 16:12
  Ob 16.12 je v Veščici, občina Razkrižje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ljutomer, ki so ga odpeljali v SB Murska Sobota. Gasilci so očistili cestišče in pomagali avtovleki pri odstranitvi vozila.
 • Požar, eksplozija 29. 05. 2020 15:01
  Ob 15.01 je pri naselju Banovci v občini Veržej zagorel majhen kup sena na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Banovci.
 • Prometno poročilo, sobota 30.maj 2020 ob 01:48

  Zaradi povečanega prometa iz Avstrije v Slovenijo občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. Zastoja je 5 km.

  Dela:
  - Zaprt je izvoz Podtaborna gorenjski avtocesti iz smeri Jesenic proti Tržiču. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi posebne tehnologije preplastitve, na vozišču ostajajo zrna. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer lahko poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
  - Prenova predoraGolovec.
  - Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

  Še to nedeljo, 31. 5. 2020,ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

  Ves ta konec tedna in v ponedeljek pričakujemo zastoje tovornih vozil in čakanje na meji z Avstrijo, na prehodih Šentilj in Karavanke.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.05.2020
RADIOaktivnih11 - 26.05.2020