Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 20.05.2020

18. maj se obeležuje kot dan veteranov. Leto 1991 je bilo odločilno za našo prihodnost in življenje v samostojni državi, svoj pomemben delež so k temu prispevali takratni pripadniki Teritorialne obrambe in Milice. V ta namen so pripadniki Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, Policijskega veteranskega društva Sever in Območnega združenja častnikov Slovenije v nedeljo (17. maja) položili venec k spomeniku braniteljem v času osamosvojitvene vojne, ki je postavljen v ormoškem parku. 17. maj se obeležuje kot dan zavrnitve ukaza o oddaji orožja v skladišča JLA in začetek izvajanja manevrske strukture narodne zaščite. Župan Danijel Vrbnjak:

Po poročanju STA je ministrstvo za okolje in prostor podaljšalo rok za izvedbo projektov ureditve ptujske mestne tržnice do konca letošnjega leta in prve faze prenove mestnega središča v Murski Soboti do konca junija 2021. Projekta v skupni vrednosti dobrih 11,3 milijona evrov se namreč sofinancirata s kohezijskimi sredstvi, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2019–2020. Gre za prednostne naložbe za izboljšanje urbanega okolja in oživitve mest. PH

Danes obeležujemo svetovni dan čebel, ki je namenjen osveščanju o pomenu čebel in ostalih opraševalcev za človeštvo. Od opraševanja je namreč odvisna vsaka tretja žlica hrane, čebelji pridelki in izdelki so bogat vir hranil, čebele povečujejo kmetijsko pridelavo, ohranjajo biotsko raznovrstnost in so pomemben vir prihodka za kmete. Peter Kirič se je pogovarjal s predsednikom čebelarskega društva Ormož Jožetom Brumnom.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj zavarovali del ormoške obvoznice, na kateri je obtičalo pokvarjeno tovorno vozilo. Zvečer jih je občan iz Podgorcev obvestil, da se okrog njihove hiše večkrat potika neznan moški. Policisti bodo v zvezi s tem opravili nekaj razgovorov.

Do 18. ure danes poteka maraton hitrosti na območju PP Ormož, do konca meseca pa poostren nadzor kolesarjev.

Včeraj (torek) ob 12.32 je v Hrastovcu v Slovenskih goricah v občini Lenart zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Posledično je prišlo do iztekanja kurilnega olja. Ob prihodu gasilcev lenarških gasilcev na kraj požara, se je še samo kadilo. Zaradi iztekanja kurilnega olja so posredovali poklicni mariborski gasilci, ki so zajezili iztekanje, vendar je pred tem okoli 1000 litrov olja izteklo v bližnji potok. V potok so namestili pivnike in pregrade ter obvestili pristojne službe. Gasilci so tekom dneva zamenjali pivnike. Ob 10.25 je v Mačkovcih v občini Puconci zaradi okvare v razdelilni transformatorski postaji RTP Mačkovci na izvodu VOD Hodoš brez električne energije za uro in pol ostalo 161 odjemalcev, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 

 • Prometna nesreča 29. 05. 2020 16:12
  Ob 16.12 je v Veščici, občina Razkrižje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ljutomer, ki so ga odpeljali v SB Murska Sobota. Gasilci so očistili cestišče in pomagali avtovleki pri odstranitvi vozila.
 • Požar, eksplozija 29. 05. 2020 15:01
  Ob 15.01 je pri naselju Banovci v občini Veržej zagorel majhen kup sena na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Banovci.
 • Prometno poročilo, sobota 30.maj 2020 ob 01:27

  Zaradi povečanega prometa iz Avstrije v Slovenijo občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. Zastoja je 5 km.

  Dela:
  - Zaprt je izvoz Podtaborna gorenjski avtocesti iz smeri Jesenic proti Tržiču. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi posebne tehnologije preplastitve, na vozišču ostajajo zrna. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer lahko poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
  - Prenova predoraGolovec.
  - Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

  Še to nedeljo, 31. 5. 2020,ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

  Ves ta konec tedna in v ponedeljek pričakujemo zastoje tovornih vozil in čakanje na meji z Avstrijo, na prehodih Šentilj in Karavanke.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.05.2020
RADIOaktivnih11 - 26.05.2020