Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 21.05.2020

Na OŠ Ormož se je v ponedeljek v šolske klopi vrnilo več kot 120 učencev. Otroci upoštevajo varnostne ukrepe, tako da delo poteka brez več večjih težav. Peter Kirič se je pogovarjal z ravnateljem Aleksandrom Štermanom.

Zdravnica Alenka Simonič je potrdila, da v Ormožu ni novih okužb s koronavirusom. Opisala je delo v zdravstvenem domu v teh dneh. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

V občini Ljutomer je bilo skupno do srede zabeleženih 135 koronavirusnih okužb, umrlo je dvajset ljudi, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ker v občini Ljutomer v zadnjih 15 dneh ni bilo več novega primera, ocenjujejo, da ni več aktivne okužbe.

V minulem tednu so ob Mestnem stadionu na Ptuju v uporabo predali prenovljeno igrišče z umetno travo. Igrišče bo omogočalo kakovostno delo tako ptujskim osnovnim šolam, kot tudi kakovostno izvajanje procesa treningov klubom in društvom iz Mestne občine Ptuj, obenem pa nemoten tekmovalni sistem predvsem nogometnim klubom. Višina investicije je znašala nekaj več kot 256.000 evrov. PH

Do 11. septembra letos je v Mestni občini Ptuj odprt javni razpis za sofinanciranje malih čistilnih naprav in internih črpališč komunalnih odpadnih vod. Višina razpisanih sredstev za leto 2020 je 10.000 evrov in je zagotovljena v proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2020. Pogoji in navodila z obrazci so objavljeni na spletni strani Mestne občine Ptuj. PH

ŠPORT:

Združenje slovenskih rokometnih prvoligaških klubov je pred nekaj dnevi sprejelo odločitev o sistemu tekmovanja v 1. NLB ligi. Liga za prvaka in liga za obstanek, sta preteklost, v prihodnjih dveh sezonah bo v elitni druščini nastopalo 14 slovenskih rokometnih klubov po dvokrožnem sistemu. Podrobneje športni direktor Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, Mladen Grabovac.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj obravnavali prijavo umazane lokalne ceste na območju KS Ivanjkovci. Cesto so sproti čistili ob prevozih zemlje pri urejanju vozišča in niso izrekli nobenega ukrepa. Obravnavali so tudi poškodbo vozila ter ponoči voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

 • Prometna nesreča 29. 05. 2020 16:12
  Ob 16.12 je v Veščici, občina Razkrižje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ljutomer, ki so ga odpeljali v SB Murska Sobota. Gasilci so očistili cestišče in pomagali avtovleki pri odstranitvi vozila.
 • Požar, eksplozija 29. 05. 2020 15:01
  Ob 15.01 je pri naselju Banovci v občini Veržej zagorel majhen kup sena na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Banovci.
 • Prometno poročilo, petek 29.maj 2020 ob 23:27

  Zaradi povečanega prometa iz Avstrije v Slovenijo občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. Zastoja je 3 km.

  Dela:
  - Zaprt je izvoz Podtaborna gorenjski avtocesti iz smeri Jesenic proti Tržiču. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi posebne tehnologije preplastitve, na vozišču ostajajo zrna. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer lahko poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
  - Prenova predoraGolovec.
  - Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

  Še to nedeljo, 31. 5. 2020,ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

  Ves ta konec tedna in v ponedeljek pričakujemo zastoje tovornih vozil in čakanje na meji z Avstrijo, na prehodih Šentilj in Karavanke.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.05.2020
RADIOaktivnih11 - 26.05.2020