Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 22.05.2020

Tudi na Gimnaziji Ormož nadaljujejo s poukom za dijake zaključnega 4. letnika. Kako pouk poteka in s kakšnimi težavami se srečujejo, smo izvedeli pri ravnateljici Klavdiji Zorjan Škorjanec.

V kratkem bodo maturanti pisali prvi maturitetni test. Kdaj in kako bo potekalo opravljanje mature, boste izvedeli v nadaljevanju.

Delo v ZD Ormož dobiva normalno podobo v novem načinu dela. O tem smo izvedeli več v pogovoru z Alenko Simonič, dr. med.

Ormož se bo jutri (sobota) znova prebujal in se zbudil. Tudi letos Klub ormoških študentov pripravlja prireditev Zbudi se Ormož, ki pa bo drugačna, kot smo je bili vajeni. Za razliko od lanskega Zbudi se Ormož, bodo letos obiskovalci ležali in migali, vsak na svojem kavču. Kljub temu bo poskrbljeno za zabavo preko spleta, ko bo mogoče uživati iz prve vrste ob Pihalnem orkestru Ormož in ob Samo Budna & Bandu. Spletni dogodek se bo začel ob 20. uri. PH

Jutri, v soboto, boste lahko prisluhnili novi oddaji Male nogice, ki smo jo pripravili v sodelovanju z OŠ Ivanjkovci in Glasbeno šolo Ormož. Kako se otroci počutijo v šolskih klopeh so nam zaupali v svojih zapisih.

ČRNA KRONIKA:

S Centra za obveščanje Ptuj so sporočili, da so s helikopterjem slovenske vojske v spremstvu dežurne reševalne ekipe Maribor včeraj po 12. uri prepeljali obolelo osebo iz Velike Nedelje v UKC Maribor.

Huda prometna nesreča se je sinoči zgodila na pomurski avtocesti. Okoli 23. ure je na avtocesti Lendava-Pince voznik vlečnega vozila s priklopnikom pri vožnji oplazil drugo vlečno vozilo s priklopnikom, ki je zaradi okvare obstalo na voznem pasu. Voznik je izgubil oblast nad vozilom, prebil varovalno ograjo in padel čez viadukt v globino 20 metrov, padca pa ni preživel. Po poročanju portala lendavainfo.com je umrli voznik prevažal banane.

Ormoški policisti so bili včeraj dopoldan napoteni na dogodek v Dobravo, kjer je voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Ob 11.40 so policisti državljanu Hrvaške, ki je kršil cestno prometne predpise in ni mogel poravnati globe odvzeli dokumente, ki so mu bili vrnjeni, ko je plačal globo.

Ob 17.08 so bili napoteni v Žerovince, kjer je prišlo do prometne nesreče II. kategorije, zaradi neprilagojene hitrosti voznika, opravljen je bil ogled kraj prometne nesreče, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.15 so policisti posredovali v naselju Rakovci, kjer je prišlo do sosedskega spora. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil zaradi kršitve navedenega zakona izdan plačilni nalog.

 • Prometna nesreča 29. 05. 2020 16:12
  Ob 16.12 je v Veščici, občina Razkrižje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ljutomer, ki so ga odpeljali v SB Murska Sobota. Gasilci so očistili cestišče in pomagali avtovleki pri odstranitvi vozila.
 • Požar, eksplozija 29. 05. 2020 15:01
  Ob 15.01 je pri naselju Banovci v občini Veržej zagorel majhen kup sena na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Banovci.
 • Prometno poročilo, petek 29.maj 2020 ob 23:27

  Zaradi povečanega prometa iz Avstrije v Slovenijo občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. Zastoja je 3 km.

  Dela:
  - Zaprt je izvoz Podtaborna gorenjski avtocesti iz smeri Jesenic proti Tržiču. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi posebne tehnologije preplastitve, na vozišču ostajajo zrna. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer lahko poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
  - Prenova predoraGolovec.
  - Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

  Še to nedeljo, 31. 5. 2020,ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

  Ves ta konec tedna in v ponedeljek pričakujemo zastoje tovornih vozil in čakanje na meji z Avstrijo, na prehodih Šentilj in Karavanke.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.05.2020
RADIOaktivnih11 - 26.05.2020