Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 23.05.2020

V Krajevni skupnosti Podgorci so letos načrtovali prenovo in dograditev vrtca. Na javni razpis, objavljen marca, se je prijavilo 10 ponudnikov, a je komisija Občine Ormož vse zaradi previsokih ponudb zavrnila. Sledil bo konkurenčni postopek s pogajanji. Vprašljiva pa so tudi državna sredstva, ki jih poleg občinskih potrebujejo za gradnjo. Več je v jutranjem pogovoru za radio Prlek dejal predsednik krajevne skupnosti Martin Kukovec.

Ormož se bo nocoj (sobota) znova prebujal in se zbudil. Tudi letos Klub ormoških študentov pripravlja prireditev Zbudi se Ormož, ki pa bo drugačna, kot smo je bili vajeni. Za razliko od lanskega Zbudi se Ormož, bodo letos obiskovalci ležali in migali, vsak na svojem kavču. Kljub temu bo poskrbljeno za zabavo preko spleta, ko bo mogoče uživati iz prve vrste ob Pihalnem orkestru Ormož in ob Samu Budni & Bandu. Spletni dogodek se bo začel ob 20. uri. PH

Gasilsko zvezo Ormož je Slovenska vojska zaprosila za uporabo gasilskega poligona v času od 28.maja do 22.junija za potrebe izvedbe vojaške vaje "Preskok 20". Ena večjih aktivnosti vaje v Sloveniji bo potekala na območju občine Središče ob Dravi. Na poligonu bo zato vojska postavili šotore za okoli 250 pripadnikov in del logistike za samo vajo. Če bo dovolj prostora bodo postavili še poveljniško mesto. Glede na sodelovanje GZS s Slovensko vojsko, glede na to, da zaradi COVID-19 gasilci ne uporabljajo poligona in glede na dejstvo, da je resorno ministrstvo gasilcev Ministrstvo za obrambo, so dovolili uporabo poligona za postavitev začasne vojaške baze.V tem času gasilcem ne bo možen dostop do poligona.

V razstavišču ormoške Grajske pristave je od ponedeljka, 18. maja na ogled razstava Borisa Novaka. Več v prispevku.

 

 • Prometna nesreča 29. 05. 2020 16:12
  Ob 16.12 je v Veščici, občina Razkrižje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ljutomer, ki so ga odpeljali v SB Murska Sobota. Gasilci so očistili cestišče in pomagali avtovleki pri odstranitvi vozila.
 • Požar, eksplozija 29. 05. 2020 15:01
  Ob 15.01 je pri naselju Banovci v občini Veržej zagorel majhen kup sena na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Banovci.
 • Prometno poročilo, sobota 30.maj 2020 ob 01:27

  Zaradi povečanega prometa iz Avstrije v Slovenijo občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. Zastoja je 5 km.

  Dela:
  - Zaprt je izvoz Podtaborna gorenjski avtocesti iz smeri Jesenic proti Tržiču. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi posebne tehnologije preplastitve, na vozišču ostajajo zrna. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer lahko poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
  - Prenova predoraGolovec.
  - Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

  Še to nedeljo, 31. 5. 2020,ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

  Ves ta konec tedna in v ponedeljek pričakujemo zastoje tovornih vozil in čakanje na meji z Avstrijo, na prehodih Šentilj in Karavanke.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.05.2020
RADIOaktivnih11 - 26.05.2020