Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 04.06.2020

Včerajšnje neurje je povzročilo kar nekaj težav in prizadelo posameznike in podjetja. Tudi v Centru starejših občanov Ormož jim je meteorna voda zalila prostore garaže, skladiščne prostore in kuhinjo doma. Na pomoč so jim priskočili ormoški gasilci. Več v prispevku Petra Kiriča.

Občino Ormož bosta jutri obiskala dva ministra. Okoli 9. ure bo na obisku v Ormožu minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec, skupaj s predstavniki Dars-a, Predviden je sestanek ministra z župani občin Ormož, Videm, Ptuj, Markovci, Gorišnica, Zavrč, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž na temo cestne povezave Ptuj-Ormož. Izjava za medije je ob 9h45 predvidena na Občini Ormož. Okoli 12. ure se bo na Občini Ormož mudil še Zvonko Černač, minister brez resorja, pristojen za strateške projekte in kohezijo. Seveda so pričakovanja župana Danijela Vrbnjaka in občinske uprave velika, saj si občina želi napredka in razvoja. Za vse to pa so potrebne dobre cestne povezave in kohezijski denar. PK

Občine Destrnik, Sveti Andraž, Trnovska vas, Cerkvenjak in Sveta Trojica v Slovenskih goricah so, razočarane nad dosedanjim potekom projekta, odstopile od skupne priprave projektne dokumentacije za obnovo vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju. Napovedale so, da bodo same poskrbele za svoj del dokumentacije, da bi tako pospešile projekt. (Sta)

Občina Ormož mladim družinam prihaja naproti pri reševanju stanovanjskega problema. Na zadnji ormoški občinski seji so spremenili določene pomanjkljivosti v Odloku. Pri mladi družini se zdaj v Odloku osredotočajo na šolajoče otroke in zvišujejo starost staršev, ki so upravičeni do določenih ugodnosti. Sejo je spremljal Peter Kirič.

gRajski center za družine Ormož vabi na jogo za otroke. Ta bo na sporedu drevi (četrtek) ob 18. uri na malem grajskem dvorišču. S seboj prinesite udobno podlago in bodite oblečeni sproščeno. Delavnica je brezplačna in primerna za otroke od 3. leta naprej. Popelje jih v svet gibanja skozi igro in domišljijske predstave. Zabavna in igriva vadba vpliva na razvoj motoričnih sposobnosti, gibljivost, moč, občutenje lastnega telesa ter sposobnosti koncentracije in sprostitve. Prijave sprejema Mojca Kovačič. PK

Iz ormoške knjižnice so sporočili, da so letošnjo bralno značko za odrasle poimenovali Za ljubitelje knjig. Za vseh petindvajset črk slovenske abecede je bralcem in bralkam na voljo petindvajset priimkov literatk in literatov. Za osvojitev bralne značke je treba prebrati pet knjig z bralnega seznama ali poljubna druga dela navedenih avtorjev. Zaključek bralne značke, ko bo treba oddati bralno mapo, je 20. november letos. PH

V ptujskem Centru interesnih dejavnosti so minuli ponedeljek začeli z zbiranjem prijav otrok za letovanje v Poreču in na Pohorju. Gre za subvencionirano letovanje otrok, na katerega starši lahko prijavijo le otroke iz ptujske občine. Prijavnica je objavljena na spletni strani Centra za interesne dejavnosti Ptuj. PH

Bazenov nekoč ni bilo. So pa bile reke, potoki in mlake, kjer so se otroci lahko kopali. Petru Kiriču je več povedala Nevenka Korpič.

ČRNA KRONIKA:

Med včerajšnjimi popoldanskimi nevihtami je v zelo kratkem času padlo veliko padavin. Meteorna voda je tako zalila nekaj cest in kleti v Ormožu. Pred 17. uro je meteorna voda zalila prostore doma starejših občanov na Ulici dr. Hrovata. Ormoški gasilci so iz dveh objektov prečrpali tri kubične metre vode ter pomagali osebju pri čiščenju. Kletne prostore stanovanjske hiše je voda zalila tudi na Ptujski cesti. Ormoški gasilci so izčrpali okrog pet kubičnih metrov vode. V Ormožu je na cesto padlo tudi drevo, ki so ga odstranili hardeški gasilci. Iz Turnišča in Velike Polane so poročali o toči.

Ormoški policisti so včeraj ob 9.25 na policijski postaji opravili razgovor z oškodovanko kaznivega dejanja. Oškodovanka ni hotela podati predloga za pregon. Ob 12.50 so policisti v Ormožu ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odvzeli so mu vozilo in registrske tablice. Sledi postopek o prekršku na sodišču. Popoldne so obravnavali grožnjo in bili obveščeni o podrtem drevesu v okolici Ormoža.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.