Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 05.06.2020

V Ormožu je danes (petek) potekal sestanek z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem, predstavniki DARS-a, župani občin na trasi bodoče hitre ceste in s poslanci z ormoškega območja. Prispevek Petra Kiriča.

Končnih ugotovitev strokovnega nadzora in postopka zdravstvene inšpekcije nad delom v Domu starejših občanov Ljutomer še ni, je pa zdravstvena inšpekcija ugotovila več nepravilnosti in odredila njihovo odpravo. Zbornica zdravstvene in babiške nege pa bo pred pripravo poročila o strokovnem nadzoru ta mesec opravila še en obisk v domu. STA

Centri za socialno delo so med epidemijo delali in reševali stiske uporabnikov, s 25. majem pa so prešli na nov način dela, so nas obvestili iz ormoškega centra za socialno delo. Ob njegovem obisku je potrebno biti zdrav in nositi zaščitno masko. Nenadzorovano gibanje na centru za socialno delo ni dovoljeno, zato vstopajte posamično po predhodnem dogovoru s strokovnimi delavkami in delavci. Več o delu v prispevku Petra Kiriča.

Otroci so se vrnili v šole. V tem tednu so šolo začeli obiskovati učenci od 4. do 8. razreda. Tudi tokrat so nam poslali svoje izdelke, ki smo jih strnili v oddaji Male nogice, ki jo boste lahko slišali jutri (sobota) in v nedeljo v ponovitvi.

ŠPORT:

Nogometni klub Ormož (NK Ormož) bo tudi letos organiziral nogometni tabor, ki bo med 29. junijem in 3. julijem v Mestni grabi. Sodelujejo lahko deklice in dečki, člani in nečlani nogometne šole NK Ormož, stari med 5 in 15 let. Za otroke bo organizirano kosilo in malica ter prigrizki za vmes. Tabor bodo vodili trenerji nogometne šole NK Ormož in zunanji sodelavci. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj tujcu zaradi ugotovljenega prekrška začasno odvzeli dokumente, saj na kraju ni plačal globe. Obvestili so jih o podrtem prometnem znaku na koncu ormoške obvoznice. Znak je prevrnil močan sunek vetra. Pri tem je poškodoval vozilo. Popoldne so obravnavali nezakonit prestop meje

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.