Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 06.06.2020

V Ormožu je v petek potekal sestanek z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcen, predstavniki DARS-a, župani občina na trasi bodoče hitre ceste in poslanci z ormoškega področja. Kakšna je županova ocena sestanka?

Občino Ormož je obiskal minister Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Zvone Černač. Po obisku je povedal:

Župan Danijel vrbnjak je ocenil obisk ministra Črnača z naslednjimi besedami:

Zaradi modernizacije ceste je predvidena popolna zapora lokalne ceste Ormož–Koračice, od odcepa za Strmec do vaškega doma Lešnica v dolžini 1500 m in sicer med 5. in 30. junijem, vsak dan med 7. in 17. uro. Izven delovnega časa bo cesta prevozna. Obvoz za Sveti Tomaž je predviden na relaciji Ormož–Velika Nedelja–Vičanci–Ključarovci, za lokalni promet pa skozi naselje Strmec pri Ormožu oziroma na relaciji Lešnica (vaški dom Lešnica)–Litmerk–Dobrava–Ormož, so sporočili s komunalnega podjetja Ormož, ki modernizirajo cesto.

Selekcijsko trsničarsko središče Ivanjkovci, v sredo, 10. junija, pripravlja dan vinogradnikov, ki bo v matičnem nasadu v Litmerku ob mikrovinifikacijski kleti Litmerk. Predstavili bodo delo na področju selekcije ter poskuse in različne postopke dendrokirurgije trt. Spoznati pa bo mogoče uporabo elektrostatičnih pršilnikov podjetja Zupan ter poskusiti vina klonskih kandidatov mikrovinifikacije STS Ivanjkovci. PH

ŠPORT:

Nogometni klub Ormož (NK Ormož) bo tudi letos organiziral nogometni tabor, ki bo med 29. junijem in 3. julijem v Mestni grabi. Sodelujejo lahko deklice in dečki, člani in nečlani nogometne šole NK Ormož, stari med 5 in 15 let. Za otroke bo organizirano kosilo in malica ter prigrizki za vmes. Tabor bodo vodili trenerji nogometne šole NK Ormož in zunanji sodelavci. PH

 

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:38

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.