Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 09.06.2020

Na svoji seji se je 4. junija z namenom izbire novega direktorja oz. direktorice Zavoda za turizem, kulturo in šport sestal svet zavoda. Prispevek Petra Kiriča.

Občina Ormož je za celovito obravnavo mladine in mladinskega sektorja sprejela Odlok o mladih v občini Ormož. Namen odloka je uresničevanje javnega interesa v mladinskem sektorju ter celovito urejanje položaja in delovanja mladih. Za sodelovanje mladih pri odločanju odlok predvideva ustanovitev komisije za mladinska vprašanja. Mladinski center Ormož je zato objavil javni poziv za dva predstavnika neorganizirane mladine, ki morata biti stara med 15 in 29 let. Prijave sprejemajo do 15. junija. PH

Vodstvo splošne bolnišnice Murska Sobota prilagajanje razmeram v času koronavirusa ocenjuje kot uspešno, prav tako pa njihovo pomoč v domovih za starejše, zlasti ljutomerskem, kjer so uspeli ustaviti širjenje novega koronavirusa. Ob tem so med epidemijo v bolnišnici poskrbeli za vse, ki so potrebovali nujno zdravljenje, poroča STA.

Na svoji 7. redni seji so se sestali svetnice in svetniki KS Ormož. S predsednikom KS Ormož, Vladom Hebarjem se je pogovarjal Peter Kirič.

Nocoj bo krajevna seja tudi v Ivanjkovcih, jutri pa v Središču ob Dravi občinska seja. Na 11. redni seji se bodo zbrali v prostorih kulturnega doma Sokolana v Središču ob Dravi. Župan, Jurij Borko, je na dnevni red uvrstil 18 točk. Svetnice in svetniki se bodo seznanili s trendi varnostnih pojavov v Občini Središče ob Dravi v letu 2019, razpravljali o poročilih o izvajanju gospodarskih javnih služb oskrbe s pitno vodo, ravnanja z odpadki ter odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v letu 2019. Sprejemali bodo zaključni račun občine Središče ob Dravi za lani, v skrajšanem postopku obravnavali predlog odloka o dopolnitvi odloka o ustanovitvi javnega lekarniškega zavoda Lekarna Ormož in obravnavali predloge o podelitvi priznanj občine v letu 2020. Imenovali bodo tudi predstavnike v svete zavodov in imenovali dva nadomestna člana nadzornega odbora. PK

Ptujsko mestno gledališče se drevi po prisilnem počitku zaradi epidemije med ljubitelje odrskih desk vrača s premierno uprizoritvijo romantične komedije Seks z neznanci sodobne ameriške avtorice Laure Eason. Predstava je požela veliko obiskanost v ZDA. Za režijo predstave v samostojni produkciji ptujske hiše je poskrbela Renata Vidič, na oder pa bosta stopila Helena Peršuh in Domen Valič. Predstava bo danes, jutri in v četrtek ob 20. uri. (STA)

Selekcijsko trsničarsko središče Ivanjkovci jutri (sreda) pripravlja dan vinogradnikov, ki bo v matičnem nasadu v Litmerku ob mikrovinifikacijski kleti Litmerk. Predstavili bodo delo na področju selekcije ter poskuse in različne postopke dendrokirurgije trt. Spoznati pa bo mogoče uporabo elektrostatičnih pršilnikov podjetja Zupan ter poskusiti vina klonskih kandidatov mikrovinifikacije STS Ivanjkovci. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 11. uri hrvaškim varnostnim organom na mednarodnem mejnem prehodu Zavrč izročili dva Maročana, ki so ju dan pred tem našli pri nedovoljenem prestopu meje.

Včeraj zjutraj je v Vogričevcih v občini Ljutomer prišlo do zdrsa vozila s cestišča. Vozilo se je pri tem prevrnilo. Poškodovanih ni. Ljutomerski gasilci so vozilo obrnili nazaj na kolesa.

Včeraj po 9. uri sta na Zagrebški cesti na Ptuju trčili osebno in tovorno vozilo. Poškodovano osebo so odpeljali v ptujsko bolnišnico. Včeraj popoldne je v Malem Brebrovniku v občini Ormož na vozišče padlo drevo. Ivanjkovski gasilci so ga odstranili.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:16

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Savlje in Bežigrad v smeri Zadobrove, zaprt vozni pas.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.