Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 19.06.2020

Ob prvem občinskem prazniku občine Ormož so v muzejski enoti Ormož v razstavišču Grajske pristave na ogled postavili razstavo starih razglednic in fotografij panorame Ormoža Cirila Ambroža. Razstavo dopolnjujejo slike s pogledi umetnikov na mesto ob Dravi. Več v jutrišnjem Lokalnem utripu. Osrednje praznovanje 1. občinskega praznika občine Ormož bo drevi ob 19h pred grajsko pristavo Ormož. Po slovesnosti bo poskrbljeno hrano, pijačo in glasbo s strani domačih skupin. Tako se bo tudi Ormož letos pridružil tistim občinam, ki praznujejo občinske praznike.

Ekipa turističnih novinarjev Slovenije je v sredo obiskala Ormož in okolico. Člani Društva turističnih novinarjev so Ormož obiskali na povabilo v. d. direktorice Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Občine Ormož Andreje Brglez. Na čelu s predsednikom društva Dragom Bulcem jih je na obisku bilo 27. Poleg slovenskih so se srečanja udeležili tudi štirje hrvaški novinarji in pet novinarjev iz Rusije. V Zavodu za turizem, kulturo in šport Ormož so jim pripravili pester program. Pod vodstvom lokalnega turističnega vodiča, Stanka Ivanuše, so obiskali Turistično kmetijo Ozmec v Senešcih, Vinogradništvo KOGL, Grajsko pristavo, Ormoške lagune, Turistično kmetijo Puklavec v Zasavcih in Ekološko kmetija Zvonka Pukšiča v Jastrebcih pri Kogu. Pred grajsko pristavo jih je pozdravil tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak.

Središke svetnice in svetniki so na 11. redni seji občinskega sveta obravnavali poročilo o ravnanju z odpadki v letu 2019. Sejo je spremljal Peter Kirič.

V času trajanja vojaške vaje "Preskok 20", ki je potekala na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, so pripadniki Slovenske vojske omogočili ogled osnovnega poveljniškega mesta 74. Pehotnega polka ob vhodu v bivšo Tovarno sladkorja Ormož. Ogled poveljniškega mesta poveljstva 72. Brigade, ki je imelo sedež v Domu kulture Sveti Tomaž, je obiskal Peter Kirič.

Podjetje Saubermacher, ki pet let upravlja s Centrom za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem, se je letos lotilo razširitve in varnostne nadgradnje centra, za kar so namenili dobre tri milijone evrov. Kot je povedal direktor Rudolf Horvat, so jih v naložbo prepričale razmere na trgu in večanje potrebe po prevzemanju nevarnih odpadkov. (STA)

Tudi na OŠ Ivanjkovci so pripravili valeto zaključnega 9. razreda.

Na petkovi valeti so se poslovili tudi ormoški devetošolci, o čemer smo že poročali. V imenu staršev je zbrane nagovoril predstavnik Sveta šole Davorin Korpar.

V Beli dvorani grajske pristave v Ormožu je bil sinoči (četrtek) gost ekstremni športnik in predsednik humanitarnega društva VZTRAJAJ – Never Give up Matej Markovič. Znan je predvsem kot organizator humanitarnega projekta 10. krogov za 10. nasmehov ter Srce Sloveniji. Tokrat smo ga spoznali v povsem novi vlogi, saj je Matej predstavil svoj knjižni prvenec Moja pot. AK

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru na Ptujski cesti v Ormožu. Povzročiteljico so našli. Na območju Ormoža so okrog polnoči pri nezakonitem prehodu državne meje prijeli 6 Sircev in 2 Iračana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

 

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.