Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 23.06.2020

Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije – VINIS združuje društva vinogradnikov iz cele Slovenije in preko njih povezuje vinogradnike in vinarje. Izpeljali so volilni občni zbor. Peter Kirič:

S pomočjo plemenitih ljudi so Vasletovi v le nekaj mesecih dobili popolnoma novo hišo. Družina Vasle se je konec maja preselila iz 200 let stare cimprane hiše v novo, moderno hišo. Prispevke so zbirali na posebnem računu pri Rdečem križu. Nova hiša je montažna in nizkoenergetska, velikosti 57 kvadratnih metrov. Zbranih je bilo skoraj 55 tisoč evrov, od tega je bilo 52 tisoč evrov namenjenih družini Vasle. Predstavnik podjetja Pergola, ki je hišo v Vinički vasi v občini Lenart skupaj s svojimi podizvajalci zgradilo, je družini danes opoldne predal ključ do hiše. Dobrodelne akcije so se udeležili župan mag. Janez Kramberger in predsednica Krajevne skupnosti Lenart Petra Krapek Cafnik, ki je bila vodja projekta. Obenem so preostanek sredstev, bon v vrednosti 2.700 €, predali predsedniku Društva paraplegikov Podravje, Borisu Klepu, za nakup potrebnih invalidskih pripomočkov. PK, vir: Kreativna Pika

Ormoška knjižnica je pripravila zanimiv večer s piscem in publicistom Markom Radmilovičem. Več Peter Kirič.

V okviru festivala Ormoško poletje je bila v soboto maša za domovino na Humu. Jutri (sreda) Gimnazija Ormož in Brass Band Slovenija pripravljata proslavo od dnevu državnosti in uradno otvoritev letošnjega Ormoškega poletja. Proslava se bo pričela ob 18. uri pred grajsko pristavo. Sledil bo tradicionalni Ormoški nočni ulični tek. Pričetek bo ob 20.30 na Kerenčičevem trgu. V petek bo sledil koncert zasedbe Šukar. V soboto pa Rožmarinkin festival in športni bum s Športno šolo DADA ter predstava Kako postati superjunak. KGŠ

Na Ptuju bodo Dan državnosti RS počastili s slovesnostjo, ki bo na prenovljeni ptujski tržnici jutri (sreda) ob 18. uri. Slavnostna govornica bo ptujska županja Nuška Gajšek. Med drugimi bodo nastopili moški pevski zbori iz Grajene, Budine-Brstja in Rogoznice. 29 let samostojnosti Slovenije bodo počastili še ljudski pevci in pevki ter Pihalni orkester Ptuj in plesne skupine. PH

ŠPORT:

Rokometni klub Ormož in Rokometni klub Velika Nedelja se združujeta, zato so včeraj, 22. junija pripravili novinarsko konferenco, ki je potekala v degustacijski kleti Puklavec Family Wines v Ormožu. Na tiskovni konferenci so v prisotnosti župana Danijela Vrbnjaka in obeh predsednikov klubov Martina Hebarja in Primoža Kumra ter trenerja Uroša Krstiča podpisali Pogodbo o sodelovanju.
Predsednikov RK Ormož Martin Hebar:

Nadaljeval je predsednik RK Velika Nedelja, Primož Kumer:

Tudi trener Uroš Krstič se veseli sodelovanja in uresničitve skupnih ciljev.

Tiskovne konference in podpisa pogodbe o združitvi obeh klubov se je udeležil tudi ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Prve letošnje kasaške dirke in začetek nove sezone kasaških dirk bi v Ljutomeru moral biti že na velikonočni ponedeljek, 13. aprila, a je bil začetek zaradi epidemije prestavljen. Minulo nedeljo, 21. junija, soizpeljali letošnji prvi kasaški dan. Na sporedu je bilo šest dirk. Druga dirka je bila najbolj razburljiva, predvsem v finišu, kjer je prišlo do nenavadnega incidenta z bičanjem sotekmovalca, poroča portal Prlekija on net. Franc Lovrenčič je med dirko z bičem večkrat udaril Vita Šadla. Do vsega skupaj je prišlo, ko je Janez Dolinšek oviral Šadla, ki se je nato umikal in zapeljal pred Lovrenčiča. Kot je razvidno iz poročila o kaznih pri Kasaški zvezi Slovenije, je Lovrenčiču bila izrečena kazen za nešportno obnašanje – bičanje sotekmovalca, in s tem denarna kazen 300 evrov. Obenem je sledila prijava na disciplinsko komisijo in suspenz do odločitve komisije. Šadl je bil kaznovan s 40 evri in diskvalifikacijo zaradi oviranja, Dolinšek pa z 80 evri in prav tako diskvalifikacijo zaradi oviranja. Posnetek dirke bodo predvajali na lokalni televiziji TV Radgona, drevi (torek) ob 20. uri in televiziji IDEA TV, v ponedeljek, 29. junija.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj obravnavali: poškodbo stekla na avtobusnem postajališču v Trgovišču, zanemarjanja mladoletne osebe, izsiljevanje, lažno kršitev javnega reda in miru v Ormožu ter kršitev javnega reda v Podgorcih. Prišlo je do verbalnega izzivanja k pretepu s strani kršitelja, ki je dobil plačilni nalog.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.