Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 24.06.2020

Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije – VINIS združuje 65 društev vinogradnikov iz cele Slovenije in preko njih povezuje vinogradnike in vinarje. Izpeljali so volilni občni zbor, ki ga je spremljal Peter Kirič.

Tajnica združenja VINIS je Ormožanka Majda Lukner.

Šolarji so danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi in se domov vrnili s šolskimi spričevali. Letošnje šolsko leto je zaradi epidemije zaznamovalo predvsem delo na daljavo. Kako so zaključek pouka obeležili v OŠ Središče ob Dravi, nam je povedala ravnateljica mag. Jasna Munda.

Podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika je v sodelovanju s Podeželsko čokoladnico Passero iz Tešanovcev predstavilo prvi sladoled iz slovenske vanilije. To so vzgojili v tropskem vrtu v Dobrovniku in je organska sestavina najvišje kakovosti, so poudarili. (STA)

Na predvečer dneva državnosti bodo po vsej državi potekale slovesnosti. Osrednja državna proslava bo na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bo imel govor predsednik republike Borut Pahor. V Občini Ormož bosta osrednja proslava in uradna otvoritev Ormoškega poletja drevi (sreda) ob 18. uri pred grajsko pristavo Ormož. Program pripravljata Gimnazija Ormož in Brass Band Slovenija. Sledil bo tradicionalni Ormoški nočni ulični tek. Pričetek bo ob 20.30 na Kerenčičevem trgu.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj po 14. uri je bencinski črpalki v Gerečji vasi v občini Hajdina zagorelo osebno vozilo, ogenj se je razširil tudi na bencinsko črpalko. Posredovali so prostovoljni gasilci s Ptuja, Gerečje vasi, Taluma, Hajdoš, Hajdine, Slovenje vasi in gasilci iz gasilske brigade Maribor. Požar so omejili in pogasili. Požar je uničil avtomobil in točilno mesto na bencinski postaji ob podravski avtocesti. Avto se je vžgal zaradi pregrevanje motorja, so sporočili policisti.

Ormoški policisti so včeraj obravnavali tri kršitve javnega reda in miru ter poškodovano cestišče v Vičancih. V okolici Ormoža je zaradi obdelovanja zemlje prišlo do spora med sorodnikoma, saj še ni urejeno lastništvo po dedovanju. Stranki so napotili na zasebno tožbo. V drugem primeru je prišlo do spora med sosedi, ki so se ob prihodu policistov že dogovorili. Ponoči pa sta se sprla še zunajzakonska partnerja. Ker je kršitelj verbalno žalil ter se nedostojno vedel do svoje partnerke, je dobil plačilni nalog.

 

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.