Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 25.06.2020

V sredo, 24. junija je potekala slovesnost občinske proslave pred grajsko pristavo. Pred tem je župan sprejel člane veteranskih organizacij Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo in Policijskega združenja Sever v prostorih ormoškega gradu. V počastitev Dneva državnosti so kulturni program pripravili Pihalni orkester Glasbene šole Ormož, dijakinje ormoške gimnazije in Brass band Slovenija.

Svoje spomine je na dogodke izpred 29 let je predstavil Miran Fišer, predsednik OZ vetranov vojne za slovenijo Ormož.

Sledil je tradicionalni Ormoški nočni ulični tek. Pričel se je ob 20h30 na Kerenčičevem trgu udeležilo pa se ga je lepo število tekačic in tekačev Podrobneje v športnem programu.

Na 3 Javni razpis LAS Ormož zakol in predelava mesa iz Prlekije se je uspešno prijavil tudi nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Avgust Jerebič, s Huma.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj okrog 07.30 ure se je na avtocesti številka A5, izven naselja Lormanje zgodila prometna nesreča z hudimi telesnimi poškodbami zaradi neprilagojene hitrosti 39 letnega voznika motornega kolesa, kateri se je peljal iz smeri Murske Sobote proti Mariboru omenjeni je pri zaviranju izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču, pri tem pa je motorno kolo trčilo v osebni avtomobil kateri je vozil pred njim ter je zmanjševal hitrost zaradi peska na vozišču, ki je bil posledica prometne nesreče z materialno škodo na nasprotnem smernem vozišču. Voznik motornega kolesa je zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim ozilom odpeljan v UKC MB kjer je ostal na zdravljenju.

Dne 24.6.2020 okrog 09.00 ure so policisti 21 letnemu vozniku v okolici Ptuja zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil.

Istega dne so policisti 39 letnemu vozniku v okolici Maribora zasegli osebni avtomobil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega in prometnega dovoljenja.

Danes okrog 01.45 ure so policisti v okolici Ptuja zasegli vozilo 36 letni voznici osebnega avtomobila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je odklonila preizkus alkoholiziranost.

 • Požar, eksplozija 5. 07. 2020 11:51
  Ob 11.53 je v Kobilju na njivi gorel ječmen. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kobilje.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.julij 2020 ob 13:35

  Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zapirajo zaradi kontrole in zastoja.

  Občasno zaradi del nastane zastojna štajerski avtocesti pred Slovensko Bistrico jug proti Mariboru.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Obrežje in Gruškovje.

  Pnevmatika ovira prometna gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Karavankam.

  Dela:
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predoraGolovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri. V času prometnih konic so možni zastoji.
  - V nočeh s torka na sredo in s srede na četrtek bo med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno. Čakalna doba bo približno pol ure.
  - Cesta Poljčane - Majšperk je v Pečkah zaprta, do 8. 7. 2020. Obvoz je urejen.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 04.07.2020
RADIOaktivnih11 - 30.06.020