Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 29.06.2020

Ob 16. uri so se na svoji 14. redni seji sestali svetnice in svetniki ormoškega občinskega sveta. Na dnevnem redu je 17 točk. Odločali bodo o spremembah prostorskega načrta za stanovanjsko naselje pri vinski kleti v Ormožu, govorili bodo o dopolnitvah proračuna občine Ormož in o porabi sredstev proračunske rezerve za letošnje leto. Potrjevali bodo tudi dokumentacijo za izgradnjo namakalnega sistema, za vrtec Podgorci in za študijo izvedljivosti Nadgradnje zbirnega centra Dobrava. Med obravnavanimi kadrovskimi zadevami je najbolj izstopajoče imenovanje novega direktorja Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Ormož. PK

Na svojem občnem zboru so se v petek (26. junija) srečali članice in člani Turističnega društva Središče ob Dravi. Tam je bil Peter Kirič.

Na volilnem občnem zboru je bila prisotna tudi podpredsednica Turistične zveze Slovenije in predsednica Štajerske turistične zveze, Janja Viher.

Ob priložnosti praznovanja 25-letnice Turističnega društva Središče ob Dravi je podpredsednica TZ Slovenije, Janja Viher, jubilantu podelila bronasti grb Turistične zveze Slovenije. V svoje vrste so na občnem zboru sprejeli tudi nove članice in člane. Turistično društvo Središče ob Dravi slovi po svoji delavnosti, prepoznavnosti in organiziranosti, zato jim uspeva uresničiti vse, česar se lotijo.

Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je nagovoril zbrane na slovesnost v Sokolani.

V vinskem sektorju za letošnje leto zaradi viškov vina in grozdja uvajajo dodaten ukrep: zeleno trgatev. Upravičenci so vinogradniki in vinarji z vsaj 5.000 kg pridelanega grozdja letnika 2019. Zelena trgatev pomeni popolno uničenje grozdja na zadevni površini še v zeleni fazi – izvedena mora biti na celotnem GERK-u in na vsaj 10 % vinogradov, ki jih obdeluje posameznik. Vlogo je potrebno vložiti do 30. junija na Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja. Rok za izvedbo zelene trgatve je do 10. avgusta. Agencija bo na terenu preverjala opravljeno zeleno trgatev. Za podrobnejše informacije, tudi o višini finančnega nadomestila, se lahko obrnete na ormoške kmetijske svetovalce (Simona Rajh – 02/741 75 04 ali 041 645 537).

V okviru festivala Ormoško poletje so v petek pred grajsko pristavo nastopili člani skupine Šukar in poskrbeli za živahne glasbene ritme, ki jih posvečajo romski tradiciji. Šukar je slovenska tamburaška zasedba, glasbena skupina, ki igra pretežno romsko glasbo, predvsem tisto, ki izvira iz vzhodne in jugovzhodne Evrope. Nastala je v letu 1990. Čeprav je bilo obiskovalcev brezplačnega koncerta malo, so ti toliko bolj uživali ob odlični izvedbi skupine Šukar. Obiskovalci koncerta so bili deležni tudi degustacije z vini vinogradništva Pesrl. PK

Ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož, tudi letos vabi, da otroci del počitnic preživijo v ormoškem grajskem kompleksu. Vsak počitniški torek med 9. in 11. uro vabijo v ormoški grajski kino, ki deluje v prvem nadstropju gradu, na brezplačne počitniške kino predstave za otroke. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so v petek obravnavali tatvino motorne kosilnice v Sejancih, prometno nesrečo na parkirišču pri trgovskem lokalu v Ormožu, težave pri prodaji vozila v prostorih Avtocentra Ormož in nezakonit prestop meje sedmih Sircev na območju Središča ob Dravi. Zaprosili so za azil.

V soboto so obravnavali en nezakonit prehod meje (Afganistanec) in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Včeraj (nedelja) so na regionalni cesti v Pavlovcih vozniku trikolesnika začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

 

 

 

 • Požar, eksplozija 5. 07. 2020 11:51
  Ob 11.53 je v Kobilju na njivi gorel ječmen. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kobilje.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.julij 2020 ob 13:00

  Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zapirajo zaradi kontrole in zastoja.

  Občasno zaradi del nastane zastojna štajerski avtocesti pred Slovensko Bistrico jug proti Mariboru.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Obrežje in Gruškovje.

  Dela:
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predoraGolovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri. V času prometnih konic so možni zastoji.
  - V nočeh s torka na sredo in s srede na četrtek bo med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno. Čakalna doba bo približno pol ure.
  - Cesta Poljčane - Majšperk je v Pečkah zaprta, do 8. 7. 2020. Obvoz je urejen.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 04.07.2020
RADIOaktivnih11 - 30.06.020