Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 30.06.2020

Na 14. redni seji so se včeraj (ponedeljek) sestali svetnice in svetniki ormoškega občinskega sveta. Na dnevnem redu je bilo po dopolnitvi 18 točk. A se je ustavilo pri 15. točki, tik pred podajanjem soglasja k imenovanju novega direktorja javnega Zavoda za turizem, kulturo in šport občine Ormož, Andreja Vršiča, ki ga je izbral svet zavoda. Sejo je spremljal Peter Kirič.

Ormož je pridobil novo samopostrežno avtopralnico, ki se nahaja ob državni cesti Ormož–Središče ob Dravi. Otvoritvena slovesnost je bila dan pred državnim praznikom. Na voljo je šest pralnih mest. Več direktorica Komunalnega podjetja Ormož, Pavla Majcen.

Delovanje avtopralnice je praktično prikazal in pojasnil direktor podjetja AV naložbe, Aleš Plemenitaš.

Slovesnosti se je udeležil tudi župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak, direktorica občinske uprave, Milena Debeljak in svetnica občinskega sveta Veronika Vrbnjak. Županu je pripadla čast, da je na simbolni način avtopralnico uradno predal namenu z možnostjo pranja vozila.

Ormoški Socialni dekomokrati (SD) jutri vabijo na klepet ob kavi s Tanjo Fajon, predsednico stranke SD. Med 10.40 in 13. uro bo Tanja Fajon obiskala Ormož, Središče ob Dravi in Sv. Tomaž.

Zagotovo bo komentirala tudi aktualna odstopa notranjega ministra Aleša Hojsa in prvega moža policije Antona Travnerja. Fajonova na čelu stranke SD namreč poziva premierja Janeza Janšo k odstopu.

Občina Središče ob Dravi bo jutri (sreda) ob 9. uri, na sedežu Občine Središče ob Dravi, podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del za modernizacijo ceste v Godenincih.

ŠPORT:

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) so danes opravili žreb lige NLB v sezoni 2020/21. Elitno ligaško moško tekmovanje se bo pričelo 5. septembra, končalo pa 29. maja prihodnje leto. Naslov državnega prvaka branijo rokometaši Celja Pivovarne Laško, nova člana elitne lige sta Slovan in Ljubljana, v minuli sezoni najboljši ekipi v 1. B SRL. Rokometaši Jeruzalema Ormoža, šesti v minuli sezoni, bodo v 1. krogu gostili Dobovo. (AK)

ČRNA KRONIKA:

Včeraj popoldan so naše kraje zajele plohe in nevihte. Na širšem ormoškem območju ni bilo hujših neviht s točo, le močneje je deževalo in zapihal je okrepljen veter. Gasilci so popoldan v naselju Šardinje, v občini Ormož, odstranili pet na cesto podrtih dreves. Več nevšečnosti z vremenom je bilo sicer na širšem območju Štajerske. V občini Šentilj je v naselju Ceršak meteorna voda zalila prostore poslovnega objekta. V Podvelki je prišlo do izpada električne energije, v Zgornjem Dupleku je močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše. V naselju Pleterje v občini Kidričevo je močan veter zlomil drog električne napeljave. V občini Slovenska Bistrica je močan veter v naselju Zgornja Ložnica razkril del strehe osnovne šole, v naseljih Spodnja Polskava in Pokoše je podrl drevesi, v naselju Visole pa je drevo padlo na streho stanovanjske hiše, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Zaradi razmočenega terena se je danes zjutraj sprožil zemeljski plaz na Humu pri Ormožu. Sprožil se je pod cesto in ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe so si tekom dneva ogledale plazišče. Obvestili so občinskega poveljnika civilne zaščite ter poveljnika PGD Loperšice, poročajo na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Včeraj zgodaj popoldan je 55-letni voznik mopeda v Jastrebcih na območju Koga zaradi neprilagojene hitrosti z mopedom trčil v traktorski priključek – mulčer, ki ga je pripetega na traktor v isti smeri pred njim vozil 64-letni traktorist. Mopedist, ki v organizmu ni imel alkohola, se je v trčenju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v ptujsko bolnišnico. Traktorist je imel v organizmu še dovoljenih 0,20 mg/l alkohola. Mopedistu bodo policisti izdali plačilni nalog, so sporočili s PU Maribor.

Ormoški policisti so poleg omenjene prometne nesreče včeraj privedli osebo na zaslišanje, obravnavali kršitev javnega reda in miru v Podgorcih, saj je sosed žalil soseda ter njegovo ženo; obravnavali naknadno prijavo kršitve javnega reda in miru na območju Sv. Tomaža, nevestno delo v službi, poškodbo vozila – v naselju Dobrovščak je zaradi neurja padla veja na vozilo in ga poškodovala ter zvečer prometno nesrečo v Sodincih brez materialne škode na vozilu ali infrastrukturi. Voznik osebnega avtomobila je namreč zapeljal izven vozišča.

Ormoški policisti so včeraj imeli kar precej dela z gostom, ki je razgrajal in grozil v enem izmed lokalov v Ormožu. Po razgrajanju in grožnjah je zapustil lokal, nato pa se je vrnil s traktorjem ter grozil, da bo poškodoval lokal in ga zažgal. Spet je odšel pred prihodom patrulje. Pred 23. uro se je ponovno vrnil ter nadaljeval z grožnjami tam zaposlenim. Policisti so v tretje kršitelja na kraju prijeli ter ga pridržali do streznitve. Poleg denarne kazni sledi obravnava na sodišču zaradi groženj in poškodovanja tuje stvari.

Danes zjutraj so ormoški policisti na glavni cesti iz Središča ob Dravi proti Ormožu zaustavili vozilo poljskih registrskih tablic. Zaradi suma nezakonitega prehoda meje so pridržali dva Ukrajinca in dva Vietnamca, ki so bili v kombiju.

Gorišniški policisti so včeraj obravnavali šest nezakonitih prehodov meje.

 

 • Požar, eksplozija 5. 07. 2020 11:51
  Ob 11.53 je v Kobilju na njivi gorel ječmen. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kobilje.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.julij 2020 ob 13:35

  Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zapirajo zaradi kontrole in zastoja.

  Občasno zaradi del nastane zastojna štajerski avtocesti pred Slovensko Bistrico jug proti Mariboru.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Obrežje in Gruškovje.

  Pnevmatika ovira prometna gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Karavankam.

  Dela:
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predoraGolovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri. V času prometnih konic so možni zastoji.
  - V nočeh s torka na sredo in s srede na četrtek bo med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno. Čakalna doba bo približno pol ure.
  - Cesta Poljčane - Majšperk je v Pečkah zaprta, do 8. 7. 2020. Obvoz je urejen.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 04.07.2020
RADIOaktivnih11 - 30.06.020