Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 09.07.2020

Okužbe s koronavirusom nam pretijo pred napovedanim drugim valom v mesecu septembru. Zato smo ponovno poklicali dr. Alenko Simonič iz Ormoškega Zdravstvenega doma, da nam pojasni, kako se izogniti možnostim okužbe s koronavirusom.

19 dijakinjam in dvema dijakoma programa predšolske vzgoje gimnazije Ormož je uspelo – prav vsi so bili na maturi uspešni. Lea Majcen in Neli Selinšek sta dosegli 22 od možnih 23 točk in sta postali zlati maturantki. Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je bila pri poklicni maturi 97,67-odstotna, poklicno maturo je opravljalo 43 dijakov in dijakinj. Imajo tri zlate maturante. Razglasitev rezultatov splošne mature bo v ponedeljek.

V Ormožu bo od petka, 10. do nedelje, 12. julija, potekal 16. Grossmanov festival fantastičnega filma. Več v prispevku.

V sobotni oddaji Male nogice boste slišali, kako bodo počitnice preživljali otroci OŠ Ivanjkovci. Ti so namreč svoja počitniška pričakovanja zapisali v pisni obliki in nam jih poslali. Oddajo boste slišali v soboto po 10.15 in v nedeljski ponovitvi ob 9.30.

Krajani Žerovincev so sporočili, da v soboto načrtovan blagoslov obnovljene kapele zaradi novih vladnih ukrepov glede zbiranja ljudi, odpade. Blagoslov kapele v Žerovincih bodo pripravili, ko bodo razmere to omogočale.

ŠPORT:

V minulem tednu je v organizaciji nogometne šole Nogometnega kluba Ormož potekal tradicionalni tabor za otroke stare od 5 do 15 let. Letošnjega tabora se je udeležilo približno 80 otrok. Zaradi situacije povezane z novim korona virusom so bili otroci razdeljeni v dve skupini po 40; vsaka skupina je trenirala na svojem igrišču, pravi vodja nogometne šole Nogometnega kluba Ormož Aleksander Sagadin.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj zjutraj po 5. uri v Središču ob Dravi prijeli skupino šestih državljanov Afganistana, od tega tri otroke, ki so nezakonito prečkali mejo. Po 12. uri so jih obvestili, da ima občan družinske težave, ki jih bo v naslednjih dneh pisno prijavil. Pred 13. uro je v okolici Ormoža prišlo do verbalnega spora med partnerjema. Ukrepi niso bili potrebni, samo zaznamek. Ob 17.30 so v okolici Ormoža obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila med osebnim vozilom ter skuterjem. Povzročitelja so izsledili, mu izdali plačilni nalog ter odvzeli registrske tablice zaradi poteka veljavnosti registracije vozila. Ob 19.05 so med bivšima parterjema obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je dobil plačilni nalog. Danes zjutraj ob 3.20 so v Središču ob Dravi pri nezakonitem prehodu meje prijeli skupino petih Afganistancev, od tega tri otroke.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Talum Kidričevo so včeraj ponoči posredovali v podjetju Saubermacher v industrijski coni Talum Kidričevo, kjer so zagoreli različni zbirni odpadki v komunalnem zabojniku. Pogasili so okoli 18 kubičnih metrov odpadkov ter na kraju vzpostavili požarno stražo.

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:25

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Ovire

  Na gorenjski avtocesti med priključkoma Podtabor in Naklo srna ovira promet. Vozite previdno.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.