Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 10.07.2020

Vladni govornik Jelko Kacin je sporočil, da bodo zdravstveni inšpektorji konec tedna izvajali nadzor nad gostinskimi lokali glede spoštovanja ukrepov za omejitev novega koronavirusa. V četrtek je bilo opravljenih 1390 testov na okužbo z novim koronavirusom, 17 jih je bilo pozitivnih. V Ormožu še ni novih okužb, je dejala zdravnica Alenka Simonič iz ormoškega zdravstvenega doma.

Županu Starš Bojanu Kirbišu je prenehal mandat župana občine. Občinska volilna komisija bo v roku 15 dni razpisala nadomestne volitve. Občino bo do izvolitve novega župana vodil dosedanji podžupan Marjan Malek. Svetniki občine Starše so na 11. seji soglašali z oblikovanjem dodatnega oddelka v vrtcu Pikapolonica, če bo vpisanih zadostno število otrok. Osnovni šoli Starše so naložili, da mora v obeh vrtcih poslovni čas v naslednjem šolskem letu določiti glede na potrebe staršev. Ta se mora končati, ko sta v vrtcu najmanj dva otroka. Na seji je bil sprejet tudi rebalans proračuna občine za letošnje leto, s katerim so povečali prihodke in odhodke. Prihodki so ocenjeni na dobrih 6,5 milijona evrov, odhodki pa nekaj več kot 7,3 milijone evrov. Zadolževanje občine Starše ni predvideno. PK, vir: Občina Starše

Bivši predsednik republike Milan Kučan bo danes postal častni občan mestne občine Murska Sobota. Priznanje, ki mu ga je mestni svet med drugim namenil v priznanje za njegove aktivnosti ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, mu bodo podelili na današnji slavnostni seji mestnega sveta ob občinskem prazniku. (STA)

Konec meseca junija je na Kogu potekalo ocenjevanje vin z naslovom »To vino je bilo pridelano na Kogu.« Koliko vinskih vzorcev je bilo ocenjenih in kdaj bodo vinogradniki, ki so vzorce prinesli na ocenjevanje, prejeli vinska priznanja, boste izvedeli v prispevku Petra Kiriča.

V Ormožu bo ta konec tedna potekal 16. Grossmanov festival fantastičnega filma. Kako je z rezervacijo vstopnic, ki so v Ormožu brezplačne, boste izvedeli v nadaljevanju. Prispevek Petra Kiriča.

Elektro Maribor letos že deveto leto zapored podeljuje nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Najboljši dijaki iz Srednje poklicne in tehniške šole (SPTŠ) Murska Sobota so postali Denis Mencigar, Tadej Krenos in Grega Bedič. Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 evrov, drugouvrščeni srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 evrov, tretjeuvrščeni pa bronasti znak in nagrado v višini 100 evrov. Dijake je izbrala šola na podlagi njihovih dosežkov. PH

Krajani Žerovincev so sporočili, da v soboto načrtovan blagoslov obnovljene kapele zaradi novih vladnih ukrepov glede zbiranje ljudi, odpade. Blagoslov kapele v Žerovincih bodo pripravili, ko bodo razmere to omogočale.

Ljudska univerza Ormož z Mladinskim centrom Ormož pripravlja poletno šolo arhitekture. Gre za tridnevno delavnico, ki se bo začela 29. julija. Izvajalka delavnic bo krajinska arhitektka Vesna Kitthiya, ki bo pripravila zanimive, zabavne in poučne aktivnosti v Mladinskem centru Ormož. Delavnica je namenjena osnovnošolcem, v starosti od 9 do 15 let. Prijave že zbirajo, do 27. julija. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so ponoči v Vičancih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in zato ostal brez vozniškega dovoljenja.

V času žetve je na njivi zagorel kombajn v naselju Dolnji Slaveči v občini Grad, škode je za 40.000 evrov.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:16

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Savlje in Bežigrad v smeri Zadobrove, zaprt vozni pas.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.