Print this page

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 13.07.2020

Dijaki so danes (ponedeljek) prejeli rezultate splošne mature. Ob 11. uri je Gimnazija Ormož pripravila slavnostno podelitev maturitetnih spričeval splošne mature. Od 17 dijakov in dijakinj zaključnega letnika je maturo opravilo 14 dijakov in dijakinj, trije bodo maturo popravljali v jesenskem roku. Dijak Vid Munda je od 34 dosegel 31 točk in je postal zlati maturant.


Več v jutrišnjem Lokalnem utripu.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenjo Ormož in Policijsko veteransko društvo Sever sta pripravila spominsko slovesnost posvečeno braniteljem meje. Proslava se je začela včeraj (nedelja) ob 11. uri s prihodom praporščakov. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, generalmajor Ladislav Lipič, s katerim se je pogovarjal Peter Kirič.

Zbrane je nagovoril tudi ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ormož, polkovnik Miran Fišer, je zaslužnim vročil bronaste in srebrne znake ter podelil priznanja. V nadaljevanju so prisotni odkrili spominsko ploščo manevrske strukture na barikadni oviri v ormoškem parku, ki nosi sporočilo: »V spomin in opomin!« Več jutri. PK

Tudi danes smo govorili z Alenko Simonič, vodjo službe nujne medicinske pomoči v ormoškem zdravstvenem domu.

Kmetje so ogorčeni, ker so partnerji iz žitne verige odpovedali pogovore o odkupu pšenice, ki bi se morali nadaljevati danes. Odkupovalci so namreč sami določili cene, ki so za okoli 10 evrov nižje od lanskih, sindikat kmetov pa jim očita celo kartelno določanje cen in zavrača uradne izračune stroškov pridelave. (STA)

V minulem tednu so v Občini Starše podpisali pogodbo s podjetjem GMW gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer iz Radencev za asfaltiranje občinskih cest v letu 2020. Modernizacija cest se bo pričela takoj in mora biti zaključena do sredine novembra letos. Pogodbena vrednost modernizacije treh cestnih odsekov v Loki, Rošnji in Zlatoličju znaša dobrih 87 tisoč evrov. Pogodbo sta podpisala podžupan občine Starše, Marjan Malek, in direktorica podjetja GMW, Petra Weindorfer. PK, vir: Občina Starše

Konec tedna je v Ormožu zaživel Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Včeraj (nedelja) so v okviru tretjega dne zavrteli animiran film »Slavna medvedja zasedba iz Sicilije«. Sledila sta filma »Deathcember« in »Strupen sem«. V Unterhundu so ob 19. uri na ogled postavili dokumentarec »Tusta«, ob 21. uri pa se je v kinu na prostem začel še film »Mataronci tečejo zadnji krog«. Peter Kirič se je pogovarjal s programskim direktorjem Grossmannovega festivala Tomažem Horvatom:

Je dejal programski direktor Grossmannovega festivala Tomaž Horvat. Grossmanov festival se jutri (torek) nadaljuje v Ljutomeru, trajal pa bo do 18. julija.

ŠPORT:

V Novi Gorici je konec tedna potekalo atletsko državno prvenstvo Slovenije za mlajše člane. Jurček Korpič Lesjak je postal državni prvak v metu kladiva, ki ga je zalučal 55,91 m daleč. Jurček bo še konec meseca sodeloval na članskem državnem atletskem prvenstvu v Celju, nato pa se počasi vrača nazaj na študij v ZDA. PK

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so bili v petek obveščeni o razsutem tovoru na vozišču regionalne ceste v Pavlovcih. Voznik tovornega vozila je sam poskrbel za čiščenje vozišča in povzročeno škodo.

V soboto so prav tako opazili večjo količino razsute pšenice v krožišču na Kolodvorski cesti v Ormožu. Delavec Komunalnega podjetja Ormož je poskrbel za čiščenje vozišča. Obravnavali so tudi prometno nesrečo na glavni cesti v bližini Loperšic in zvečer pred polnočjo motenje nočnega počitka v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Kršitelj je dobil plačilni nalog.

Včeraj (nedelja) zjutraj so izven naselja Središče ob Dravi prijeli tri tujce, ki so nezakonito prešli mejo. Obravnavali so prometno nesrečo na lokalni cesti pri Svetem Tomažu ter poškodbo pnevmatike na lokalni cesti v Hranjigovcih.

Včeraj zvečer so v Cvetkovcih vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. V Koračicah so obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi glasne glasbe. Kršitelj je dobil plačilni nalog.

Danes zjutraj po 3. uri so izven Središča ob Dravi na železniški progi našli družino štirih državljanov Afganistana, ki so nezakonito prečkali mejo in jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj okrog 17. ure je v Dornavi gorelo strnišče na površini 10 kvadratnih metrov. Požar so pogasili tamkajšnji gasilci, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.