Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 14.07.2020

Dijakinje in dijaki so včeraj (ponedeljek) prejeli rezultate splošne mature. Slavnostno podelitev maturitetnih spričeval je Gimnazija Ormož pripravila včeraj ob 11. uri. Od 17 dijakov zaključnega letnika je maturo opravilo 14 dijakov, trije bodo maturo popravljali v jesenskem roku. Ravnateljica Klavdija Zorjan Škorjanec.

Gimnazija Ormož ima prvega zlatega maturanta med fanti gimnazijci.

Dijakinje in dijaki 4. letnika ormoške gimnazije so se poslovili od profesorskega zbora in razredničarke Vesne Pintarič.

Maturo je uspešno opravila tudi dijakinja Taja Husel.

Priložnostno pogostitev za maturante ormoške gimnazije je pripravila Občina Ormož, župan Danijel Vrbnjak pa je maturantom vročil priložnostna knjižna spominska darila.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenjo Ormož in Policijsko veteransko društvo Sever sta v nedeljo (12. julija) pripravila spominsko slovesnost posvečeno braniteljem meje. Predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ormož, polkovnik Miran Fišer, je zaslužnim vročil bronaste in srebrne znake ter podelil priznanja.

Slovesnosti se je udeležil tudi takratni komandir Postaje milice Jurij Ferme.

Župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, je sklical 12. redno sejo Občinskega sveta Središče ob Dravi, ki bo jutri (sreda) ob 17. uri v dvorani Sokolana. Na dnevnem redu bo 15 točk, med drugim bodo obravnavali rebalans proračuna občine Središče ob Dravi za leto 2020, predlog o podelitvi priznanj občine v letu 2020, predlog o vrsti in številu oddelkov v vrtcu Navihanček in predlog sklepa prostorskega načrta (OPPN) Grabe za Farmo Kočevar ter seznanitev s poročilom o opravljenem nadzoru po pozivu KPK. PK, vir: Občina Središče ob Dravi

Center interesnih dejavnosti Ptuj v tem tednu med 10. in 12. uro pripravlja Poletne urice italijanščine. Italijanščino bo mogoče spoznati na drugačen način, skozi igro, z zanimivimi nalogami in spoznavanjem italijanske kulture. Kot so sporočili s centra, je tečaj namenjen otrokom od 10. leta starosti naprej. PH

ČRNA KRONIKA:

Včeraj popoldan je 30-letni voznik osebnega avtomobila v Trgovišču zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 25-letni domačin. Povzročitelj je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog, so sporočili iz PU Maribor.

Ob 9:40 uri so hrvaškim varnostnim organom na MP Zavrč izročili tri tujce, ki so dne 12.7. nedovoljeno prečkali državno mejo.

Ob 11:10 uri so hrvaškim varnostnim organom na CMP Središče ob Dravi izročili še štiri tujce, ki so dne 13.7.2020 nedovoljeno prečkali državno mejo.

Ob 12:25 uri se je na PP oglasil občan iz okolice Ormoža, ter prijavil težave z znanimi osebami, v zvezi domnevnega neupravičenega slikovnega snemanja.

Ob 18:31 uri so v naselju Trgovišče obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 21:50 uri so bili obveščeni, da je v okolici Sv. Tomaža prišlo do spora med občanoma. Na kraju ugotovili, da ni bilo kršitve javnega reda in miru, pa tudi ne elementov kaznivega dejanja. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 23:39 uri so v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo I . kategorije z udeležbo divjadi. Policisti so na kraju dogodka izdali potrdilo o odstopu od ogleda.

Gasilci so včeraj posredovali v Veržeju, kjer je zagorelo strnišče v velikosti okoli 15 kvadratnih metrov.

Gasilci so včeraj posredovali v Veržeju, kjer je zagorelo strnišče v velikosti okoli 15 kvadratnih metrov.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.