Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 15.07.2020

Ormoškega župana Danijela Vrbnjaka so včeraj (torek) obiskali predstavniki Štajerske varde. Prispevek Petra Kiriča.

Bivši ormoški župan Alojz Sok se je kljub odločitvi, da se ne bo odzival na izjave in trditve sedanjih občinskih svetnikov, odločil, da skliče tiskovno konferenco. K temu so ga primorale izjave na zadnji, 14. seji občinskega sveta Občine Ormož, kjer sta pri obravnavi rebalansa proračuna in obravnavi investicijskega programa za vrtec v Podgorcih svetnika Slavko Kosi in Matej Hebar s trditvami želela škoditi in sta navajala drugačna dejstva, navaja Sok. Sok bo s podatki, ki jih je pridobil iz računovodstva Občine Ormož, predstavil svojo plat zgodbe, Tiskovna konferenca bo ta petek ob 9.30 na Ptujski cesti 3 v Ormožu.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je minuli petek (10. julija) obiskala občino Starše. Na delovnem srečanju s predstavniki lokalne skupnosti so pozornost namenili investicijam, prav tako pa je bilo govora o aktivnostih na področju kmetijstva. Sestanku so prisostvovali podžupan Marjan Malek in direktorica občinske uprave Mojca Kacjan. Govorili so tudi o izgradnji medgeneracijskega središča Starše, ki bo potekala v fazah. Prva faza, ki naj bi se začela konec letošnjega leta, obsega izgradnjo doma starejših občanov za 40 varovancev.

Tudi danes smo poklicali vodjo službe nujne medicinske pomoči ZD Ormož Alenko Simonič. Zjutraj smo zdravnico zmotili na dopustu.

Ormož je bil v 30. letih prejšnjega stoletja poznano turistično in zdraviliško mesto. V Ormož so prihajali bogati ljudje iz vse Evrope in se zdravili v sanatoriju dr. Majeriča. Današnja podoba nekdanjega Majeričevega kopališča kaže danes klavrno podobo in ne daje občutka, da je bilo tukaj zanimivo turistično in zdraviliško dogajanje. Več v prispevku Petra Kiriča.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj po 8. uri obravnavali prometno nesrečo med dvema voziloma v semaforiziranem križišču v Ormožu. Povzročitelj ni upošteval luči na semaforjih. Zvečer po 19. uri so v Trgovišču obravnavali prometno nesrečo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo. Pred polnočjo so v Mekotnjaku vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo. Podobno je začasno brez vozniškega dovoljenja ostal voznik, ki so ga ustavili v Mihovcih pri Veliki Nedelji.

Policijska preiskava torkovega požara na deponiji ptujskega Centra za ravnanje z odpadki (CERO) Gajke je pokazala, da je zagorelo zaradi samovžiga. Požar na površini okoli 120 kvadratnih metrov so pogasili gasilci s Ptuja in Spuhlje. Kot so ob tem sporočili iz Policijske uprave Maribor, v požaru ni nastala materialna škoda, prav tako ni bilo posledic za ljudi in okolje.

V Koračicah v občini Sveti Tomaž so sinoči ob 18. uri tamkajšnji gasilci očistili obcestni jarek ter vodni prepust, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.