Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 16.07.2020

Središki svetniki so se včeraj (sreda) zbrali na 12. redni seji občinskega sveta v Središču ob Dravi. Pomembna tema je bila obravnava rebalansa proračuna občine za leto 2020. Sejo je spremljal Peter Kirič.

Bivši ormoški župan Alojz Sok se je kljub odločitvi, da se ne bo odzival na izjave in trditve sedanjih občinskih svetnikov, odločil, da skliče tiskovno konferenco. K temu so ga primorale izjave na zadnji, 14. seji občinskega sveta Občine Ormož, kjer sta pri obravnavi rebalansa proračuna in obravnavi investicijskega programa za vrtec v Podgorcih svetnika Slavko Kosi in Matej Hebar s trditvami želela škoditi in sta navajala drugačna dejstva, navaja Sok. Sok bo s podatki, ki jih je pridobil iz računovodstva Občine Ormož, predstavil svojo plat zgodbe. Tiskovna konferenca bo jutri (petek) ob 9.30 na Ptujski cesti 3 v Ormožu.

V občini Starše je bilo za pospeševanje gospodarstva pozitivno rešenih 7 prispelih vlog v skupnem znesku več kot 19 tisoč evrov. Na razpis za kmetijstvo pa sta prispeli 2 vlogi v znesku več kot 5.500 evrov. Podpis pogodb s prejemniki sredstev je bil v torek (14. julija). Upravičenci bodo do konca tega tedna prejeli sredstva na svoj transakcijski račun.

Tudi danes smo poklicali vodjo službe nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Ormož, doktorico Alenko Simonič. Peter Kirič.

Oceno Grossmanovega festivala v Ormožu je podal župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, ki je izvedbo festivala tudi podprl.

Poznate ormoško zgodovino? Presenečeni boste, česa vse o našem mestu niste vedeli.

V Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož je v počastitev 1. občinskega praznika Občine Ormož postavljena razstava starih razglednic. Prispevek Petra Kiriča.

Ljudska univerza Ormož z Mladinskim centrom Ormož pripravlja poletno šolo arhitekture. Gre za tridnevno delavnico, ki se bo začela 29. julija. Izvajalka delavnic bo krajinska arhitektka Vesna Kitthiya, ki bo pripravila zanimive, zabavne in poučne aktivnosti v Mladinskem centru Ormož. Delavnica je namenjena osnovnošolcem, v starosti od 9 do 15 let. Prijave že zbirajo, do 27. julija. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policiste je včeraj popoldan občan iz Pavlovskega Vrha obvestil, da znane osebe kopljejo po njegovem zemljišču. Pred 22. uro so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelj je dobil plačilni nalog.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.