Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 17.07.2020

Na zadnji redni seji občinskega sveta Središče ob Dravi so svetniki obravnavali predlog odloka o uveljavljanju predkupne pravice. Več o tem je v pogovoru s Petrom Kiričem povedal župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko.

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je danes obiskal Mestno občino Ptuj, kjer so govorili o nekaterih za mesto in regijo pomembnih projektih. Med drugim je beseda tekla o dolgo pričakovani gradnji obvoznice, razmerah v centru za ravnanje z odpadki v Gajkah, dotaknili pa so se tudi evropsko sofinanciranega projekta prenove kanalizacije, poroča STA.

Kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec je danes (petek, 17. julija) na obisku v Halozah in Lendavi. Dopoldne si je ogledala hribovita območja Haloz, kmetiji, ki se ukvarjata z živinorejo, in se udeležila okrogle mize z naslovom »Kako ohraniti kmetije na težjem pridelovalnem območju Haloz«. Obiskala je kmetiji Slavka Bedénika na Kupčínjem Vrhu v občini Majšperk in Karla Papeža v Kóčicah pri Žetalah. Popoldne se je v Lendavi sestala z vodstvom Kmetijskega gospodarstva Lendava ter si ogledala njihove obdelovalne površine in proizvodne kapacitete, obiskala je tudi grajsko klet.

V juliji se na dopust odpravlja določen del občinske uprave in župan občine Ormož. Več Peter Kirič:

V sproščenem jutranjem pogovoru je zdravnica Alenka Simonič preprosto predstavila koronavirus, govorila o umivanju s trdimi in tekočimi mili ter o tem, ali si pri odpornosti proti virusu lahko pomagamo z alkoholnimi pijačami. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

Neprilagojena hitrost je bila v lanskem letu najpogostejši vzrok za prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih sta življenje izgubili 102 osebi. Ker se večina prometnih nesreč še vedno zgodi na regionalnih in lokalnih cestah, sta podjetje Sipronika in Zavarovalnica Triglav že četrtič združili moči v vseslovenskem projektu »Skupaj umirjamo promet«. Med 12 občinami, v katerih so letos na novo postavili prikazovalnike hitrosti na izbranih odsekih, so bili pri zniževanju deleža prehitrih voznikov najuspešnejši v Markovcih (19 % manj prehitrih voznikov), najmanj pa v Postojni. PK, vir: Triglav

Za mlade v času počitnic pripravljajo muzejske delavnice. Z Nevenko Korpič iz ormoške enote pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož se je pogovarjal Peter Kirič.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj zjutraj tujemu vozniku vrnili zaseženo vozilo, ki so ga zasegli ob koncu junija.

Po 9. uri je v Mihovcih pri Veliki Nedelji na prehodu ceste čez železniško progo neznani voznik poškodoval zapornico in s kraja odpeljal, ne da bi dogodek prijavil. Policisti dogodek obravnavajo kot prometno nesrečo s pobegom. Morebitni očividci podatke posredujte ormoškim policistom ali na številko 113.

Včeraj so obravnavali še zanemarjanje psa v Središču ob Dravi.

Sinoči so imeli policisti PP Gorišnica v postopku štiri Poljake, ki so z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili.

Gasilci pa so včeraj posredovali v Moravskih Toplicah, saj je zagorelo v garderobi hotela. Požar so pogasili tamkajšnji gasilci.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.