Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 18.07.2020

Na 12. redni seji občinskega sveta občine Središče ob Dravi so svetniki podprli ustanovitev lekarne v občini Sveti Tomaž, obenem pa za svojo občino predlagali, da se delovni čas lekarne prilagodi delovnemu času domačega zdravnika. Več v prispevku župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko.

Bivši ormoški župan in predsednik OO Nsi Ormož, Alojz Sok, se je kljub odločitvi, da se ne bo odzival na izjave in trditve sedanjih občinskih svetnikov, odločil, da skliče tiskovno konferenco.

Ob obisku župana občine Ormož smo izvedeli kakšne so delovne obveze župana Vrbnjaka.

V avli občine Ormož je bila do sredine tedna na ogled dobrodelna avkcijska razstava slik, ki so jo na ogled postavili Likovno društvo Likudo Ormož, Javni sklad za ljubiteljske kulturne dejavnosti, območna izpostava Ormož in Pokrajinski muzej ptuj-Ormož, enota Ormož. Kot smo poročali, so na tak način želeli pomagati dveletni Neži iz Središča ob Dravi, ki je zbolela za cerebralno paralizo in potrebuje številne terapije in pripomočke, kar za njeno družino predstavlja velik finančni zalogaj. Predsednik društva Likudo, Bohumil Ripak je sporočil, da so na razstavi prodali 14 razstavljenih slik in zbrali 400 evrov. Slike, ki niso bile prodane so podarili Neži. Ripak se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki so pokazali svoje veliko srce in pomagali Neži. AK

Festival Ormoško poletje je končan. Letos je bil v obsegu prireditev skromnejši. Oceno zaključenega festivala je podal župan občine Ormož Danijel Vrbnjak.

V ponedeljek in torek, 20. in 21. julija, bo v Mladinskem centru Ormož potekala delavnica uporabe grafične tablice. Prvi dan bo namenjen spoznavanju programa Adobe Photoshop, ki je eden izmed mnogih, pa vseeno najbolj prepoznavnih programov. Drugi dan bodo udeleženci preko poljubnih fotografij, ki jih lahko prinesejo tudi sami, ustvarjali kolaže, v katerih bodo uporabili novo znanje in se predali zabavnemu eksperimentiranju. Delavnico, na katero se je treba prijaviti, bo vodila Melanie Habjanič. PH

Slovenska karitas v ponedeljek, 20. julija pričenja z letošnjimi strokovno vodenimi letovanji socialno ogroženih otrok na slovenski obali. Preko poletja bodo letovali v šestih tednih Počitnic Biserov, v katerih bo skupaj vključenih več kot 200 otrok in mladostnikov ter 80 animatorjev. PK VIR: Karitas

ŠPORT:

V RK Krim Mercator so se letos odločili, da člansko ekipo peljejo na priprave v vinogradniško deželo – Prlekijo. Krimovke bodo v Ormož prispele v ponedeljek, 20. julija, kjer bodo opravile petdnevne priprave. Bivale bodo v ormoškem hostlu, trenirale na Hardeku. Med 15. in 20. avgustom na enako lokacijo in z enakim namenom prihajajo tudi igralke Izole. V Ormožu si seveda želijo privabiti čim večje število klubov, ki bi prišli na priprave. Pogoji za treninge so dobri, dvorana je prenovljena, narava je čudovita. Edino, kar Ormožu manjka za vrhunski razvoj športnega turizma, je hotel, je poročal portal rokomet.net.

ČRNA KRONIKA:

Mariborski policisti so v zadnjih 24tih urah zaradi vožnje pod vplivom alkohola odredili pridržanje zoper dva voznika osebnih avtomobilov. Prvi je bil ustavljen sinoči ob 23.45 uri na območju Dupleka, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,95 mg/l alkohola. Drugi je bil ustavljen približno ob isti uri na območju Pesnice. Preizkus z alkotestom je pokazal prisotnost 0,87 mg/l alkohola. Zoper oba voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče za prekrške.

V Mariboru je bilo storjeno kaznivo dejanje ropa. Okoli 02. ure ponoči sta dva neznana storilca napadla in pretepla 23 - letnega moškega ter mu pri tem odvzela denarnico in telefon.Oškodovan je za 500 EUR. Oškodovanec je v napadu zadobil tudi lažje telesne poškodbe - zlom nosu in je zdravniško pomoč poiskal v UKC Maribor.

Na območju Podlehnika je bil prijet tujec, ki je ilegalno prestopil državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. Tujec je bil po končanem postopku vrnjen hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s PU Maribor.

V prvih šestih mesecih oziroma do 15. julija je na podravskih cestah prišlo do 1473 prometnih nesreč, kar je dobro petino manj kot v enakem obdobju lani. Kljub temu je bila statistika bolj tragična, saj je v tem času letos umrlo že enajst ljudi, lani pa šest. Ob tem je bilo 34 ljudi huje poškodovanih, leto prej 53, lažje pa 410 ljudi, je poročala STA.

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:16

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Savlje in Bežigrad v smeri Zadobrove, zaprt vozni pas.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.