Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 20.07.2020

Koronavirusna bolezen se širi. Drugi val se je začel pojavljati prej, kot so napovedovali strokovnjaki. Več v pogovoru z županom Danijelom Vrbnjakom.

Zmagovalec festivala in dobitnik hudega mačka za najboljši celovečerec na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina je letos ameriški film »Koča«. Zmagovalni film Male delavnice groze pa je prleški film z angleškimi podnapisi »Najini vrtovi«, parodija na nadaljevanko »Najini mostovi« in na Štajersko vardo. Ljudje so ga pospremili s smehom in na koncu z velikim aplavzom.

V avli občine Ormož je bila na ogled dobrodelna avkcijska razstava slik Likovno kulturnega društva Likudo Ormož, pri njej sta sodelovala tudi: ormoški Javni sklad za ljubiteljske kulturne dejavnosti in ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. Kot smo poročali, so na tak način želeli pomagati dveletni Neži iz Središča ob Dravi, ki je zbolela za cerebralno paralizo in potrebuje številne terapije in pripomočke, kar za njeno družino predstavlja velik finančni zalogaj. Predsednik društva Likudo, Bohumil Ripak, je sporočil, da so na razstavi prodali 14 razstavljenih slik in zbrali 400 evrov. Slike, ki niso bile prodane, so podarili Neži. Ripak se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki so pokazali svoje veliko srce in pomagali Neži. AK

Kakšen je psihološki pomen barv in zvokov iz narave, je na Četrtkovem zelenem popoldnevu v knjižnici Ormož razložila psihologinja Lea Vidovič iz Centra za krepitev zdravja Ormož. Opazovanje modrega neba, zelenih krošenj, poslušanje ptičjega žvrgolenja in dežja lahko v nas sproži posebne občutke. Lea Vidovič, magistrica psihologije iz Centra za krepitev zdravja Ormož, je prisotne na predavanju popeljala skozi razumevanje psihološkega pomena barv in zvokov iz narave ter njihovega vpliv na naše duševno zdravje. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški reševalci in policisti so v petek ponoči v okolici Ormoža pomagali osebi, ki je omagala zaradi opitosti. Odpeljali so jo v ptujsko bolnišnico.

V soboto zjutraj so obravnavali dva tujca, ki sta nezakonito prestopila mejo ter dopoldan kršitev javnega reda in miru zaradi sporov med sosedi. Po razgovorih z udeleženci so ugotovili, da do kršitev javnega reda in miru ni prišlo. V soboto so organizirali iskalno akcijo pogrešane osebe, ki so jo kasneje našli. Zdaj se zdravi v psihiatrični bolnišnici Ormož. Po 12. uri je prišlo do lažnega alarma oz. do sprožitve alarma zaradi napake zaposlene osebe v ormoški denarni ustanovi. Policisti so kraj zavarovali do prihoda varnostne službe, nato pa ugotovili, da je šlo za napako. Po polnoči se je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznik z vozilom zapeljal s ceste.

V nedeljo dopoldan so obravnavali kršitev javnega reda. Obvestili so jih o objestni vožnji dveh voznikov motornih koles na Svetinjah. V zvezi s tem zbirajo obvestila. Včeraj zvečer so vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje.

Danes zjutraj pa so v Središču ob Dravi našli tri Afganistance in Iranca, ki so nezakonito prestopili mejo.

V petek so gorišniški policisti obravnavali poškodovanje tuje stvari na pokopališču v Zavrču, kjer je neznani storilec poškodoval nagrobni spomenik. V petek in nedeljo so obravnavali tri primere nedovoljenih prehodov meje štirih Hrvatov in treh Avstrijcev. Z osebnimi vozili so nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda Paradiž – Zalužje, v kraju, kjer je za prehod meje potrebna obmejna prepustnica, ki je nimajo. Vozniku osebnega avtomobila so zaradi vožnje pod vplivom drog odvzeli vozniško dovoljenje.

V tem tednu policisti poostreno nadzirajo voznike avtobusom in tovornjakov.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:38

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.