Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 21.07.2020

Svetniki občine Središče ob Dravi so na redni seji z odloki sprejeli tudi proračunske rezervacije za leto 2020 in potrdili dokumentacijo DIIP za izgradnjo ceste. Odloke je za nas komentiral župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec, je minuli petek obiskala Haloze in sodelovala na okrogli mizi. Več v prispevku Petra Kiriča.

Občina Starše, Društvo Ajda Starše in Turistično društvo Starše so v soboto (18. julija) organizirali 1. žetev pšenice v Zlatoličju. Udeleženci, kosci in žanjice so se zbrali pa parkirnem prostoru pri hidroelektrarni Zlatoličje, od koder je bil organiziran prevoz s traktorji starodobniki do njive, na kateri je potekala žetev. Kosci in žanjice, člani in članice društva Ajda, so prikazali, kako je nekoč potekala žetev pšenice in spravilo snopov. Po žetvi je ob upoštevanju navodil v zvezi s koronavirusom potekala pogostitev sodelujočih in gledalcev ob zvokih narodnozabavne glasbe. Vir: Občina Starše

V jutranjem programu smo poklicali v zdravstveni dom Ormož, da bi izvedeli, kako je z okužbami s koronavirusom na Ormoškem. V drugem valu epidemije v občini Ormož ni okuženih, v občinah Središče ob Dravi in Sveti Tomaž pa okužb do zdaj še ni bilo. Peter Kirič se je pogovarjal z Alenko Simonič.

Stolp Vinarium v Lendavskih goricah bo kmalu praznoval svoj 5. rojstni dan. Jutri (sreda) bodo predstavili rezultate obiska destinacije, stolpa Vinarium in ostalih turističnih zanimivosti. Njihova novost je večerja z razgledom na stolpu, ki sledi konceptu petzvezdičnega doživetja. PK

Društvo prijateljev mladine Ptuj znova zbira šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin iz lokalnega okolja. Lani so z zbranimi potrebščinami pomagali 75 otrokom. Prispevate lahko zvezke, svinčnike, nalivna peresa, barvice, ravnila, peresnice, šolske torbe, copate idr. Zbrane potrebščine bodo predali Centru za socialno delo Ptuj, ki bo poskrbel, da bodo potrebščine razdeljene pomoči potrebnim otrokom. PK

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj obravnavali goljufijo, nepravilno parkirano vozilo in kršitev javnega reda in miru na območju občine Sveti Tomaž. Ker je šlo za lažno naznanitev kršitve, so prijaviteljici izdali plačilni nalog.

Danes zjutraj pred 5. uro so policisti na vlaku v Ormožu prijeli tri Maročane, ki so nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo.

Včeraj ob 11.10 so posredovali v Ormožu, kjer bi naj gorelo osebno vozilo. Šlo je za mehansko okvaro na vozilu in posledično zaneten požar. Posredovali so tudi ormoški gasilci.

V tem tednu policisti poostreno nadzirajo voznike avtobusom in tovornjakov.

Požar je v Moravskih Toplicah sinoči uničil del pridelka pšenice. Zagorela je njiva s pšenico na površini okoli 0,4 hektarja. Požar so pogasili lokalni gasilci.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.