Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 22.07.2020

Na petkovi tiskovni konferenci je predsednik občinskega odbora Nsi (OONSi), Alojz Sok, odgovoril na očitke svetnikov občinskega sveta na 14. redni seji. Pojasnil je tudi stroške dodatnih del pri gradnji nove tržnice.

Na redni seji občine Središče ob Dravi so svetniki obravnavali predloge o prejemnikih občinskih priznanj in potrdili predlog o številu oddelkov v vrtcu Navihanček. Več o tem Peter Kirič.

Ptuj je minuli petek obiskal minister za okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

Četrti četrtkov zeleni popoldan se obeta v ormoški knjižnici. Knjižničarji so na teraso knjižnice, ob 17. uri, povabili Majo Botolin Vaupotič, ki bo na predavanju »Čarobnejše kot njihova imena« predstavila, kako je prišlo do poimenovanja rastlin in na podlagi kakšnih načel je poimenovanje določeno. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj posredovali pri sosedskem sporu. Na ormoški obvoznici se je danes ob 15.40 zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila obvoznica nekaj časa zaprta za ves promet. Obvoz za vsa vozila je potekal skozi Ormož. Več informacij trenutno ni znanih.

Sinoči je nevihta zajela Prekmurje. Po 20. uri je v Vaneči v občini Puconci, zaradi udara strele zagorelo v naravi. V naselju Dolina, prav tako v občini Puconci, je močan veter odkril več streh stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.