Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 23.07.2020

Na redni seji občinskega sveta občine Središče ob Dravi so svetniki obravnavali prostorski načrt na Grabah za farmo Kočevar. Več o tem Peter Kirič in župan Jurij Borko.

Računsko sodišče je v reviziji poslovanja občine Trnovska vas v letu 2018 izreklo mnenje s pridržkom. Med drugim so revidirali pripravo proračuna in njegovo izvrševanje. Pri tem pa je računsko sodišče zaznalo pomanjkljivo pripravo posameznih proračunskih dokumentov. Občina je že sprejela ustrezne ukrepe, so objavili na računskem sodišču. (STA)

Petletni evropsko financirani projekt Life to Grasslands (Življenje traviščem), ki so ga partnerji začeli novembra 2015, se letos izteka. Med sodelujočimi je bilo tudi območje Haloz, kjer so danes kot enega od rezultatov projekta 125 vključenim kmetijam v brezplačno souporabo namenili prikolice za prevoz živih živali. (STA)

Stolp Vinarium v Lendavski goricah si je v petih letih ogledalo že več kot 414.000 obiskovalcev. Da bodo gostje v Lendavi ostali dlje časa, po novem ponujajo večerjo z razgledom na stolpu, 53 m nad tlemi, za kulinariko pa bo poskrbela Gostilna Rajh. Na novinarski konferenci, ki je potekala na razgledni ploščadi stolpa, so predstavili izgradnjo 500 m dolgega »zip line-a«, ki bo še dodatno povečal zanimanje za obisk kulturno in kulinarično zanimive destinacije.

Distribucijski operater električne energije v Republiki Sloveniji, družba SODO, je svojo solidarnost v zaščiti pred COVID 19 izkazala Domu starejših občanov Ljutomer. Podarili so jim deset brezstičnih razkužilnikov za roke. Vir: DSO Ljutomer

V času poletnih dopustov vam knjižnica Ormož ponuja zanimivo branje.

V tokratni sobotni oddaji Male nogice boste slišali, kako so se na počitnice pripravljali učenci OŠ Ivanjkovci.

Na festivalu Arsana, ki se dogaja na Ptuju, bo jutri (petek) v hotelu Mitra nastopil Blaž Švagan s Triom Sound in Time. Trio Sound in Time je nastal leta 2017 z željo po ustvarjanju in igranju avtorske glasbe, ki temelji na jazzu, moderni in improvizirani glasbi, inovativnosti in tehnično zahtevni izvedbi. Koncert se bo začel ob 20.30. Ob 22. uri pa bo na Slovenskem trgu nastopila še zasedba The Golden Frets. PH

Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja bo tudi ta konec tedna ponovilo predstavo na prostem Ni lahko biti ženska. Vsi, ki je še niste videli, ste vabljeni od petka do nedelje, ob 19.30 na prizorišče poletnega gledališča pri Veliki Nedelji. Na poletnem gledališču je dovoljeno do 500 gledalcev, saj zagotavljajo razdaljo 1,5 m med sedeži in vse ostale ukrepe povezane s COVID-19. PH

ČRNA KRONIKA:

Včeraj (sreda) ob 15.41 sta na ormoški obvoznici bočno trčili kombinirano in osebno vozilo, pri čem se je poškodoval voznik osebnega vozila. Ormoški reševalci so poškodovanca prepeljali v SB Ptuj. Ormoški gasilci so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, počistili cestišče, odstranili vozili s ceste ter nudili pomoč reševalcem. Ormoška obvoznica je bila nekaj časa zaprta za ves promet. S policijske postaje Ormož so nam sporočili, da je povzročitelj zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je takrat pravilno vozil voznik osebnega vozila v katerega je trčil. Poškodovanec se je lahko telesno poškodoval.

Ob 20.08 je na Grabah pri Ljutomeru pri delu na njivi zagorel stroj za baliranje slame in slama na površini okoli 200 kvadratnih metrov. Do požara je prišlo zaradi dotrajanosti enega izmed ležajev in posledično pregretja, zato se je vnela slama v balirki, ki je zagorela. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za okrog 50.000 evrov škode, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Ormoški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o onesnaženju potoka Črnec na Grabah. Sledilo je obvestilo ustreznim inšpekcijskim organom. Obravnavali so tudi poškodbo osebnega avtomobila na parkirišču na Ilirski ulici v Ormožu, kršitev javnega reda v Savcih, a patrulja na kraju ni ugotovila kršitve. Zvečer so bili obveščeni o neznanem tujcu. Patrulja je ugotovila, da gre za popotnika državljana Madžarske in ne migranta.

V kraju Presika v ljutomerski občini so policisti v sredo ustavili kombi, ki ga je vozil državljan Nizozemske, v tovornem delu pa prevažal 29 tujcev. V državo je nezakonito pripeljal 24 državljanov Afganistana in pet državljank Somalije, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. (sta 2307)

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.