Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 24.07.2020

Bivši ormoški župan Alojz Sok se je kljub odločitvi, da se ne bo odzival na izjave in trditve sedanjih občinskih svetnikov, odločil, da skliče tiskovno konferenco in pojasni svoje videnje očitkov.

Županja MO Ptuj Nuška Gajšek je pred tednom dni gostila ministra za okolje in prostor.

Radgonske gorice so za penino Untouched by light prejele nagrado red dot za oblikovanje. Gre za priznano mednarodno oznako kakovosti oblikovanja. Nagrado za kakovostno oblikovanje je prejelo prvo peneče vino na svetu, ki se prideluje, prodaja in okuša v popolni temi. Tudi trgatev poteka ponoči. Penina je polnjena v črne steklenice in nato še omotana v črno vrečko, ki dodatno omejuje stik s svetlobo in zrakom. Zagotovo dobra ideja in zaslužna nagrada v času, ko nekateri vinogradniki in vinarji opravljajo zeleno trgatev. Vir: Radgonske gorice

V ptujskem Centru interesnih dejavnosti so danes na ogled postavili razstavo Ronje Jakomini Črte na črti ob črtah. Ronja je mlada umetnica s Ptuja in je dijakinja 4. letnika na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer fotografija. Svoje fotografije je že razstavljala, to pa bo njena prva samostojna razstava risb. Otvoritev razstave se je pričela ob 17. uri. PH

Ste za kaj napetega in razburljivega? V knjižnici Ormož imajo zanimive nove kriminalne romane.

Ljudska univerza Ormož z Mladinskim centrom Ormož pripravlja poletno šolo arhitekture. Gre za tridnevno delavnico, ki se bo začela 29. julija. Izvajalka delavnic bo krajinska arhitektka Vesna Kitthiya, ki bo pripravila zanimive, zabavne in poučne aktivnosti v Mladinskem centru Ormož. Delavnica je namenjena osnovnošolcem, v starosti od 9 do 15 let. Prijave že zbirajo, do 27. julija. PH

V Društvu Poetovio LXIX (69) s Ptuja bodo v letošnjem letu izvedli več prireditev in s tem nadaljevali uspešno lansko praznično leto, ko so obeležili 1950. obletnico prve pisne omembe mesta v antičnih pisnih virih. Po izdaji knjige Rimska vojska so pripravili slikanico za najmlajše z naslovom MI RIMLJANI. Kljub oteženim pogojem organiziranja prireditev bodo v Rimskem kampu Poetovio izvedli kulinarični dogodek Rimski lonec, ki bo jutri (sobota). Osrednji letni dogodek bodo XIII. Rimske igre od 20. do 23. avgusta. Dogajanje bo postavljeno v Rimski kamp Poetovio, kjer bodo na skoraj štirih hektarjih površin pripravili predstavitev življenja v Starem Rimu. 5. septembra bodo pripravili še Rimsko trgatev. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so bili včeraj po 8. uri obveščeni o nenadzorovanem gibanju psov znanega lastnika v Godenincih. Popoldne so obravnavali lahko telesno poškodbo oškodovanke iz Šardinj.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:38

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.