Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 25.07.2020

Nevihte z nalivi in močnim vetrom so ponoči povzročale težave predvsem na SV Slovenije, kjer je padlo veliko padavin, a manj, kot so kazali izračuni meteoroloških modelov. Reke so v nekaterih krajih narasle do velikih pretokov, vendar so vse ostale v svojih strugah. So pa poplavili nekateri hudourniški vodotoki. Ponoči so neurja prizadela občine Duplek, Markovci, Ljutomer, Središče ob Dravi in Majšperk. Ob 20.30 je v Dravski ulici v Središču ob Dravi meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali domači gasilci, sporoča Uprava za zaščito in reševanje. Po 21. uri je v Zabovcih v občina Markovci veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Gasilci so streho prekrili s folijo. Ob 21.40 je v Stogovcih v občini Majšperk narasel potok zalil cesto in stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Ptujska gora so očistili vejevje pod mostom in s tem povečali pretok vode. Vzdrževalec ceste je postavil cestno signalizacijo.

Ena bolj perečih težav občine Središče ob Dravi so vodotoki. Tudi o njih so svetniki občine Središče ob Dravi govorili na 12. redni seji.

Ptuj je minuli petek obiskal minister za okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

Zanimivo poletje zna biti tudi v počitniškem branju. Ponujamo vam knjige za samopomoč in avtobiografska dela.

Poučna delavnica bo otrokom svet rastlin, žuželk in vrtnarjenja predstavila na zabaven način. Začela se bo v CID-u na Ptuju in trajala od 27. do 31. julija med 10. in 12. uro. Udeleženci bodo spoznali celoten cikel rastlinskega življenja in vse, kar je z njim povezano: od sajenja semen do presajanja sadik zelenjave in zelišč, spoznavanja rastlin, kompostiranja in deževnikov, do vloge žuželk in ptičev v vrtovih. Mentorja mladih bosta: Matjaž Skaza in Aljaž Selinšek. PK

ČRNA KRONIKA:

V Ljutomeru je neznanec s parkirišča pred gostinskim lokalom ukradel avto prikolico z nameščeno reg. tablico MS ML-017, so sporočili s PU Murska Sobota.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:32

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Savlje in Bežigrad v smeri Zadobrove, zaprt vozni pas.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.