Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 27.07.2020

Svetniki občine Središče ob Dravi z županom Jurijem Borkom se trudijo, da bi se občina turistično razvila. Na redni seji občinskega sveta so se lotili tudi obravnave projektov kot so Natura, Krajinski park in Destinacija Jeruzalem. Prisluhnite pogovoru Petra Kiriča z županom Jurijem Borkom.

Na Ptuju so zadovoljni z unovčevanjem turističnih bonov. Do 15. julija jih je bilo izkoriščenih 1.342, v Ormožu 227. Med mestnimi občinami je največ turistov za koriščenje bona do vključno 15. julija izbralo občino Koper, takoj na drugem mestu je občina Ptuj, sledijo pa občine Ljubljana, Maribor in Nova Gorica. PH

V ormoški knjižnici pripravljajo predavanje na temo apiterapije.

Lojze Ogorevc, glasbenik in športnik, je veliko časa v letu povsem bos. Tako se tudi športno udejstvuje in nabira kondicijo. Vsak dan se poda na vzpetino nad Brežicami, Sveti Vid. Tudi letos pripravlja bosonogi pohod. Več o samem, 5. bosonogem pohodu in zakaj je tako zdravo biti bos, boste izvedeli v naslednjih minutah. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

ŠPORT:

S pripravami na novo sezono danes (ponedeljek) začenjajo rokometaši Jeruzalema Ormoža. Vinarji bodo že 19. sezono zapored nastopali v elitni druščini. Ekipa praktično ostaja nespremenjena. Bo pa liga NLB letos štela 14 ekip; v končnici prvenstva ne bo lige za prvaka in lige za obstanek. Varovanci trenerja Saše Prapotnika bodo sezono začeli 5. septembra z domačo tekmo proti Dobovi, prvo gostovanje bo teden dni pozneje v Trebnjem. O ciljih v novi sezoni predsednik Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, Mladen Grabovac.

Podrobneje o pripravah, ekipi in ciljih v novi sezoni v prihodnjih dneh, ko bomo Vinarje obiskali tudi na treningu.

Minuli konec tedna je v Celju potekalo atletsko državno prvenstvo, ki se ga je udeležilo tudi nekaj članov Atletskega kluba Ormož. V soboto so tekli na 5000 metrov. Matej Jeza je s časom 15:49:26 med 21 atleti zasedel sedmo mesto. Blaž Orešnik je bil s časom 15:58:93 deveti, Danilo Magdič se je s časom 17:01:88 uvrstil na 18. mesto. Matej Jeza je včeraj (nedelja) nastopil tudi v teku na 3000 metrov. S časom 8:57.88 je med 15 atleti zasedel 7. mesto. AK

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policiste so obvestili, da so neznanci v noči na petek pri kulturnem domu izobesili črno zastavo. V petek so obravnavali delovno nesrečo, v kateri je moški padel pri delu na strehi iz višine štirih metrov in se lažje poškodoval.

V soboto so obravnavali poškodbo vetrobranskega stekla in poškodbo kapelice. Neznani storilec je razbil steklo na oknu kapele. V soboto zvečer so jih obvestili o zrušenju ostrešja na gospodarskem poslopju zaradi dotrajanosti ostrešja. Ljudje in živali niso bili ogroženi.

V noči na nedeljo je prijavitelj prijavil motečo glasbo, ki je ob prihodu patrulje na kraj ni bilo slišati.

Včeraj zjutraj se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali. To se je zgodilo v kraju Gomila pri Kogu v občini Ormož. Ormoški gasilci so zavarovali kraj dogodka, s cestišča počistili iztekle motorne tekočine, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozil ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi dveh lažje poškodovanih oseb. Reševalci so ju prepeljali v ptujsko bolnišnico, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Včeraj zvečer so ormoški policisti obravnavali grožnjo. Oškodovanki je po telefonu grozil bivši partner.

Po polnoči je kršitelj z glasno glasbo motil sosede pri nočnem počitku in si je zato nakopal plačilo globe.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.