Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 28.07.2020

Z odkupno ceno letošnje krušne pšenice kmetje zagotovo niso zadovoljni, saj je le-ta nižja od lanske. Poklicali smo direktorja Kmetijske zadruge Ptuj Branka Valenka, ki je komentiral letošnjo žetev. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

V Sloveniji poteka projekt ‘Zrnate stročnice – pridelava, predelava in uporaba’. Projekt se izvaja v sklopu Evropskega partnerstva za inovacije na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti, združuje pa 11 partnerjev. Prispevek Boštjana Najžarja.

Če želite slišati več o projektu lahko obiščete tudi facebook profil radia Prlek, kjer najdete daljši zvočni zapis o projektu »Zrnate stročnice – pridelava, predelava in uporaba«.

Tudi letos se bodo ljubiteljski likovni in literarni ustvarjalci iz Slovenije družili na Maleku. Javni sklad za kulturne dejavnosti iz Ormoža pripravlja dvodnevno likovno kolonijo Malek 2020, ki bo to soboto in nedeljo na idilični lokaciji ob zidanici Malek podjetja Puklavec Family Wines. Letošnja tema je Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj, kolonija pa je posvečena domačinu, Franu Ksavru Mešku. PH

V knjižnici Ormož vam ponujajo zanimivo počitniško branje za mladino.

ŠPORT:

V minulem tednu so bile na pripravah na novo sezono v Ormožu evropske klubske prvakinje leta 2001 in 2003 ter 24-kratne državne rokometne prvakinje, ekipa Krima Mercatorja. Bivale so v ormoškem hostlu in trenirale v športni dvorani Hardek in na atletskem stadionu. Krimovkam, ki na nek način že predstavljajo začetek razvoja športnega turizma v Ormožu, se bo kmalu kot igralka v novi sezoni pridružila igralka RK Jeruzalem Ormož Neja Polak. O pogojih in počutju v Ormožu kapetanka Rokometnega kluba (RK) Krim Mercator Nina Žabjek.

ČRNA KRONIKA:

Reševalci in gasilci so včeraj v Velikem Brebrovniku v občini Ormož neuspešno oživljali onemoglo osebo. S Centra za obveščanje Ptuj so nam sporočili, da je včeraj po 10. uri onemogla oseba potrebovala pomoč. Miklavževski gasilci so prvi prihiteli na kraj in nudili prvo pomoč do prihoda ormoških reševalcev. Kljub hitremu posredovanju je oseba umrla.

Gasilci iz Zavrča so s ceste v Korenjaku včeraj odstranili drevo, ki je oviralo promet.

Ormoški policisti so včeraj obravnavali prijavo lahke telesne poškodbe ter prometno nesrečo dveh tovornih vozil v Središču ob Dravi zaradi nepravilnega srečevanja. Zvečer so prav tako v Središču ob Dravi prijeli pet Sircev, ki so nezakonito prečkali hrvaško-slovensko mejo. Vrnili jih bodo hrvaškim varnostnim organom.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.