Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 28.07.2020

Z odkupno ceno letošnje krušne pšenice kmetje zagotovo niso zadovoljni, saj je le-ta nižja od lanske. Poklicali smo direktorja Kmetijske zadruge Ptuj Branka Valenka, ki je komentiral letošnjo žetev. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

V Sloveniji poteka projekt ‘Zrnate stročnice – pridelava, predelava in uporaba’. Projekt se izvaja v sklopu Evropskega partnerstva za inovacije na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti, združuje pa 11 partnerjev. Prispevek Boštjana Najžarja.

Če želite slišati več o projektu lahko obiščete tudi facebook profil radia Prlek, kjer najdete daljši zvočni zapis o projektu »Zrnate stročnice – pridelava, predelava in uporaba«.

Tudi letos se bodo ljubiteljski likovni in literarni ustvarjalci iz Slovenije družili na Maleku. Javni sklad za kulturne dejavnosti iz Ormoža pripravlja dvodnevno likovno kolonijo Malek 2020, ki bo to soboto in nedeljo na idilični lokaciji ob zidanici Malek podjetja Puklavec Family Wines. Letošnja tema je Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj, kolonija pa je posvečena domačinu, Franu Ksavru Mešku. PH

V knjižnici Ormož vam ponujajo zanimivo počitniško branje za mladino.

ŠPORT:

V minulem tednu so bile na pripravah na novo sezono v Ormožu evropske klubske prvakinje leta 2001 in 2003 ter 24-kratne državne rokometne prvakinje, ekipa Krima Mercatorja. Bivale so v ormoškem hostlu in trenirale v športni dvorani Hardek in na atletskem stadionu. Krimovkam, ki na nek način že predstavljajo začetek razvoja športnega turizma v Ormožu, se bo kmalu kot igralka v novi sezoni pridružila igralka RK Jeruzalem Ormož Neja Polak. O pogojih in počutju v Ormožu kapetanka Rokometnega kluba (RK) Krim Mercator Nina Žabjek.

ČRNA KRONIKA:

Reševalci in gasilci so včeraj v Velikem Brebrovniku v občini Ormož neuspešno oživljali onemoglo osebo. S Centra za obveščanje Ptuj so nam sporočili, da je včeraj po 10. uri onemogla oseba potrebovala pomoč. Miklavževski gasilci so prvi prihiteli na kraj in nudili prvo pomoč do prihoda ormoških reševalcev. Kljub hitremu posredovanju je oseba umrla.

Gasilci iz Zavrča so s ceste v Korenjaku včeraj odstranili drevo, ki je oviralo promet.

Ormoški policisti so včeraj obravnavali prijavo lahke telesne poškodbe ter prometno nesrečo dveh tovornih vozil v Središču ob Dravi zaradi nepravilnega srečevanja. Zvečer so prav tako v Središču ob Dravi prijeli pet Sircev, ki so nezakonito prečkali hrvaško-slovensko mejo. Vrnili jih bodo hrvaškim varnostnim organom.

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020