Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 29.07.2020

Priprave RK Krim Mercator v Ormožu so dobra osnova za razvoj športnega turizma v občini Ormož. Kot so povedale Krimovke, so v Ormožu, kar se športne infrastrukture tiče, idealni pogoji. Z odločitvijo, da bodo Ljubljančanke svoje priprave na novo sezono opravile v Ormožu, so bili seveda zadovoljni tudi na ormoški občini.


Prispevek je pripravila Anita Kosec.

Na nedavni tiskovni konferenci stranke Nsi v Ormožu je o nespoštovanju poslovnika o delu občinskega sveta spregovoril dr. Simon Kolmanič.

Kidričevski Talum, kjer proizvodnjo primarnega aluminija vse bolj nadomešča proizvodnja izdelkov iz pretaljenega in odpadnega aluminija, je tudi v času epidemije neprekinjeno deloval. Kot je v pogovoru za STA povedal predsednik uprave Marko Drobnič, bodo letos beležili okoli 20-odsotni padec proizvodnje in prihodkov, je poročala STA.

Da je vino obredna pijača, ki jo v Sloveniji povezujemo s hrano in pomensko dopolnjuje obroke, so opozorili na tiskovni konferenci člani evropskega reda vitezov vina. Peter Kirič se je pogovarjal z drugim legatom legature za Pomurje Andrejem Šajnovičem.

Tudi danes (sreda) se nadaljujejo prireditve v sklopu glasbenega festivala Arsana na Ptuju. Ob 19. uri bo v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu nastopil Godalni kvartet Emona, na dvorišču Minoritskega samostana bodo obiskovalci, ob 20.30 uri lahko uživali ob muziciranju Guštija in Tomija Megliča. Na Slovenskem trgu bo ob 21.30 uri nastop učencev Vokalne šole Arsana. PH

ŠPORT:

Tekmovalno pravico za nastop v 26. sezoni 1. Slovenske futsal lige so si priigrale ekipe futsala Dobovec Pivovarna Kozel, Litija, Siliko, Tomaž Šic Bar, Bronx Škofije, Oplast Kobarid, Sevnica, Ptuj, Mlinše in Dobrepolje. Začetek sezone je predviden 4. ali 11. septembra, je poročala STA.

ČRNA KRONIKA:

Kopalca sta včeraj ostala ujeta sredi Drave. Ob 18.29 je v Središču ob Dravi prišlo do nenadnega dviga reke Drave in do njenega poplavljanja, zaradi česar sta ostala ujeta kopalca na dravskem otoku. Ormoški in ptujski gasilci so ujeta kopalca rešili s čolnom.

Ormoški policisti so včeraj obravnavali nezakonite prehode treh Maročanov v Središču ob Dravi in bili zvečer po 22. uri ponovno obveščeni o možnosti visokega vodostaja vode na Dravi. Po 21. uri so v Obrežu zaznali dve osebi, za kateri sumijo, da sta nezakonito vstopili v Slovenijo. Pred policijo sta osebi zbežali na njive s koruzo. Kljub iskanju oseb do zdaj še niso našli.

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020