Print this page

LOKALNI UTRIP SREDA, 29.07.2020

Priprave RK Krim Mercator v Ormožu so dobra osnova za razvoj športnega turizma v občini Ormož. Kot so povedale Krimovke, so v Ormožu, kar se športne infrastrukture tiče, idealni pogoji. Z odločitvijo, da bodo Ljubljančanke svoje priprave na novo sezono opravile v Ormožu, so bili seveda zadovoljni tudi na ormoški občini.


Prispevek je pripravila Anita Kosec.

Na nedavni tiskovni konferenci stranke Nsi v Ormožu je o nespoštovanju poslovnika o delu občinskega sveta spregovoril dr. Simon Kolmanič.

Kidričevski Talum, kjer proizvodnjo primarnega aluminija vse bolj nadomešča proizvodnja izdelkov iz pretaljenega in odpadnega aluminija, je tudi v času epidemije neprekinjeno deloval. Kot je v pogovoru za STA povedal predsednik uprave Marko Drobnič, bodo letos beležili okoli 20-odsotni padec proizvodnje in prihodkov, je poročala STA.

Da je vino obredna pijača, ki jo v Sloveniji povezujemo s hrano in pomensko dopolnjuje obroke, so opozorili na tiskovni konferenci člani evropskega reda vitezov vina. Peter Kirič se je pogovarjal z drugim legatom legature za Pomurje Andrejem Šajnovičem.

Tudi danes (sreda) se nadaljujejo prireditve v sklopu glasbenega festivala Arsana na Ptuju. Ob 19. uri bo v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu nastopil Godalni kvartet Emona, na dvorišču Minoritskega samostana bodo obiskovalci, ob 20.30 uri lahko uživali ob muziciranju Guštija in Tomija Megliča. Na Slovenskem trgu bo ob 21.30 uri nastop učencev Vokalne šole Arsana. PH

ŠPORT:

Tekmovalno pravico za nastop v 26. sezoni 1. Slovenske futsal lige so si priigrale ekipe futsala Dobovec Pivovarna Kozel, Litija, Siliko, Tomaž Šic Bar, Bronx Škofije, Oplast Kobarid, Sevnica, Ptuj, Mlinše in Dobrepolje. Začetek sezone je predviden 4. ali 11. septembra, je poročala STA.

ČRNA KRONIKA:

Kopalca sta včeraj ostala ujeta sredi Drave. Ob 18.29 je v Središču ob Dravi prišlo do nenadnega dviga reke Drave in do njenega poplavljanja, zaradi česar sta ostala ujeta kopalca na dravskem otoku. Ormoški in ptujski gasilci so ujeta kopalca rešili s čolnom.

Ormoški policisti so včeraj obravnavali nezakonite prehode treh Maročanov v Središču ob Dravi in bili zvečer po 22. uri ponovno obveščeni o možnosti visokega vodostaja vode na Dravi. Po 21. uri so v Obrežu zaznali dve osebi, za kateri sumijo, da sta nezakonito vstopili v Slovenijo. Pred policijo sta osebi zbežali na njive s koruzo. Kljub iskanju oseb do zdaj še niso našli.