Print this page

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 30.07.2020

Po sinočnjem neurju z močnimi nalivi in vetrom, ki je zajelo večji del države, so gasilci morali posredovati na več kot 500 lokacijah, aktiviranih je bilo okoli sto enot, je sporočil Center za obveščanje uprave za zaščito in reševanje. Najhuje je bilo okoli 21. ure v okolici Domžal, kjer je padala toča, večja kot oreh, in poškodovala številne avtomobile, veter je razkrival strehe. Tudi Pomurje in Podravje je zajela nevihta z močnim dežjem, vmes so poslušalci opazili tudi manjšo točo, ki po zdaj znanih podatkih ni povzročila večje škode. Opazili ste jo na območju Lahoncev, Velikega Brebrovnika, Koga, Razkrižja, Ljutomera … Na cesto Ljutomer– Cezanjevci se je podrlo drevo in oviralo promet. V Gresovščaku je poplavilo ceste in travnike, v Cezanjevcih pa prostore osnovne šole. Več intervencij so imeli gasilci tudi na območju Gornje Radgone. (vir: Uprava za zaščito in reševanje)

Odkar se je pojavila epidemija koronavirusa, se delo v zdravstvenih domovih močno razlikuje od prejšnjega. Do zdravnika je težko priti, se pritožujejo bolniki. Kakšno je spremenjeno delo zdravnikov v ZD Ormož, boste izvedeli v nadaljevanju. Peter Kirič se je pogovarjal z zdravnico Alenko Simonič.

Na glavnem nogometnem igrišču Mestnega stadiona Ptuj so v torek pričeli z menjavo kar 8.146 kvadratnih metrov travne ruše, ureditvijo novega drenažnega sistema in posodobitvijo namakalnega sistema. Iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da bodo dela trajala predvidoma en mesec, nato bo sledila setev trave. Investicija je v izvedbenem delu vredna skoraj 300 tisoč evrov, izvajale pa jo bodo Javne službe Ptuj. PH

V sodelovanju s Centrom starejših občanov Ormož (CSO) nastaja nova oddaja, v kateri želimo predstaviti način preživljanja časa varovancev Centra starejših občanov, njihove aktivnosti in konjičke, s katerimi si zapolnijo vsakdan. V prvi oddaji bomo gostili zakonca Pučko, ki sta oba varovanca CSO Ormož.

Celotno oddajo boste slišali v nedeljo, 2. avgusta, po 10. uri.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj obravnavali grožnjo, poškodbo na parkirnem prostoru, en nezakonit prestop meje v Središču ob Dravi in odvzeli so vozniški izpit vozniku, ki je vozil pijan. Ponoči ob 3. uri so bili obveščeni o prometni nesreči v Središču ob Dravi. Povzročitelj je zaradi neprilagojene hitrosti poškodoval drog ulične razsvetljave in kabel elektrike.

Med kopanjem v gramoznici Soboško jezero se je danes utopil 48-letni domačin. Zdravnik je na kraju potrdil smrt, tuje krivde niso ugotovili, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Ribiči iz Gornje Radgone že od ponedeljka pobirajo mrtve ribe v Lisjakovi strugi, znani izletniški točki in osrednjem ribniku ribiškega društva. Poginilo je več sto rib, kot kaže, zaradi alkohola in žvepla, ki ju je nekdo izpustil v potok. Ob žveplu so ribiči v enem od ribnikov neuradno izmerili celo 4,7 promila alkohola, je poročala STA.

Do škode je zaradi požara prišlo v proizvodni hali podjetja Rosenbauer v Gornji Radgoni. Ponoči ob 1.58 je v Gornji Radgoni zagorela proizvodna hala, velikosti 20 krat 50 metrov. Požar, ki je zajel polovico ostrešja, so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Gornja Radgona, Orehovci, Apače, Negova, Zbigovci, Radenci - Boračeva in Murska Sobota. (vir: Uprava za zaščito in reševanje)