Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 31.07.2020

Na občinski seji občine Središče ob Dravi je župan občine Jurij Borko pojasnil ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije. Več v pogovoru Petra Kiriča z županom Jurijem Borkom.

V občini Sveti Tomaž bodo letos zgradili več cestnih odsekov v skupni dolžini 3 kilometre. Trenutno sanirajo plaz v Mezgovcih, zaključili so z rekonstrukcijo vodovoda v Mali vasi. Ker se letos izvaja več investicij, ko je bilo sprva predvideno, nam je župan Mirko Cvetko razložil, od kje občini dodatni denar.

V četrtek je bilo po 917 testih potrjenih 17 okužb z novim koronavirusom, en bolnik je umrl. Okužbe so bile potrjene v 10 občinah, med drugim tudi v Ljutomeru.

Vinska klet Puklavec Family Wines je na tradicionalnem 46. ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni osvojila kar 47 medalj. To je največ med vsemi domačimi in tujimi vinarji, so nam sporočili iz družbe. Šampiona so sprejeli za vino "Jeruzalem Ormož 34’ White Cuvee 2016", prejeli pa so tudi 6 velikih zlatih medalj, 13 zlatih medalj in 22 srebrnih. Arhivsko vino Renski rizling 1989 je postalo prvak Jeruzalemske vinske ceste, prejeli pa so tudi 4 medalje za štiri tramince na International Traminer Challenge – po eno veliko zlato medaljo in tri zlate medalje. V ormoški kleti so nad takim uspehom navdušeni, saj je bilo prav vsako vino, ki so ga poslali v ocenjevanje, nagrajeno, so še sporočili iz družbe. PK, Vir: P&F

Jutri (sobota) se v Ormožu začenja tradicionalni OFAK 2020. V skupnem prepletu sodelovanja Festivala Arsana in Zavoda za turizem Ormož bo nastopila glasbenica Severa Gjurin z zasedbo in Gal George Gjurin. Koncert se začenja ob 20.30, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih predpisov. Na vseh dogodkih OFAK-a se lahko zbere do 500 ljudi. PH

Tudi letos se bodo ljubiteljski likovni in literarni ustvarjalci iz Slovenije družili na Maleku. Javni sklad za kulturne dejavnosti iz Ormoža pripravlja dvodnevno likovno kolonijo Malek 2020, ki bo to soboto in nedeljo na idilični lokaciji ob zidanici Malek podjetja Puklavec Family Wines. Letošnja tema je Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj, kolonija pa je posvečena domačinu, Franu Ksavru Mešku. PH

Letošnja tradicionalna Ptujska noč, ki bo jutri (sobota) na mestni tržnici, bo drugačna, kot smo je bili vajeni do zdaj. Če se je ponavadi po ptujskih ulicah zabavalo okoli 10.000 obiskovalcev, jih bo jutri samo 500. Ptujska noč letos uvaja vstopnino. Ta znaša enotnih devet evrov in bo pomagala pri produkciji dogodka. Program bo razdeljen v tri sklope, slišati bo mogoče slovenske popevke in rokerske klasike v izvedbi Jureta Piška in Katarine Samobor ter zasedbe Blasius. Gledalci, ki bodo sedeli na stolih, si bodo ogledali še predstavo Eno balado, prosim!, nato bo nastopila Helena Blagne. Zaključili bodo mladi domačini Anomalo, ki izvajajo synthpop. PH

Jutri (sobota) ob 10.15 bo na sporedu radia Prlek ponovno oddaja Male nogice. Tokrat smo obiskali vrtec Velika Nedelja. Peter Kirič:

ŠPORT:

Novo državno rokometno prvenstvo se s tekmami 1. kroga začenja prvi septembrski konec tedna. Klubi, ki bodo nastopali v elitni druščini, teh bo letos 14, so zato začeli s pripravami pred novo sezono. Rokometaši Jeruzalema Ormoža, šesta ekipa v lanskem državnem prvenstvu, so se na pripravah, ki jih začenjajo s kondicijskim delom pod vodstvom Maria Posarića, zbrali minuli ponedeljek. Anita Kosec jih je obiskala na treningu v legendarni Mestni grabi.

Da bi izvedeli več o aktivnostih in rezultatih strelcev strelskega društva Trap Ormož, smo poklicali predsednika strelskega društva Ormož, Branka Valenka, ki je spregovoril o trap tekmovanjih.

Z Brankom Valenkom se je pogovarjal Peter Kirič.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so bili včeraj ob 9h obveščeni o vlomu v vrtno lopo z orodjem. Neznani storilec je odnesel kosilnico na nitko. Opravili so zaslišanje osumljenca, ki naj bi grozil in obravnavali grožnje po mobilnem telefonu ter tatvino registrske tablice skuterja. Pred 20. uro so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Sprli sta se in fizično med sabo obračunali dve osebi. Oba kršitelja sta bila oglobljena. Ob 20h so kolegom iz Podlehnika pomagali pri obravnavi nezakonitega prehoda meje 25 migrantov in sprovajalca (tihotapca).

 

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020