Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 03.08.2020

Občina Središče ob Dravi je objavila javno povabilo za nakup zemljišč v Poslovni coni

V Središču ob Dravi je na voljo nakup zemljišč v Poslovni coni Lipje. Več v prispevku.

Preko vikenda je na Maleku potekala likovna-literarna kolonija, ki je nudila navdih 30 udeležencem. Obiskal jih je Peter Kirič.

Najvišje priznanje »ŠAMPION med belimi suhimi mirnimi vini nearomatičnih sort« je prejelo vino White Cuvee ’34 letnik 2016, bogato in prefinjeno vino polnega telesa, z zrelimi sadnimi in začimbnimi notami, ki so posledica zorenja v hrastovih sodih. V njem se prepletajo tako svežina in sadnost kot tudi kompleksnost in večplastnost. To je vino, ki predstavlja sinonim za družinsko tradicijo in je hkrati ponos njihovih strokovnjakov, ki z ročno trganim grozdjem iz skrbno izbranih nasadov ohranijo v vinu odraz regije, predanosti ter spoštovanja. Na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2020 je sodelovalo 173 vinarjev, ki so predstavili kar 639 vzorcev vin iz petih držav. Nagrajena vina bi bila v normalnih okoliščinah predstavljena na Sejmu AGRA 2020, ki pa so ga zaradi trenutne situacije odpovedali, kar pomeni, da bo tudi svečana razglasitev in podelitev medalj izvedena, ko bodo razmere to dopuščale.

Ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož, tudi letos vabi, da otroci del počitnic preživijo v ormoškem grajskem kompleksu. Vsak počitniški torek med 9. in 11. uro vabijo v ormoški grajski kino, ki deluje v prvem nadstropju gradu, na brezplačne počitniške kino predstave za otroke. PH

Na 6. četrtkovem Zelenem popoldnevu, v ormoški knjižnici, bo mogoče prisluhniti Kristjanu Nedogu, ki bo govoril o psihičnem ravnovesju v negotovih časih. Kako različne okoliščine vplivajo na duševno zdravje, medsebojne odnose, zadovoljstvo z življenjem? Kako negotova situacija s koronavirusom vpliva na duševno zdravje in počutje posameznika in družbe? Kako v razburkanih časih vzdrževati čustveno in psihološko stabilnost? Kako negovati medsebojne odnose? Kako skrbeti za svoje duševno zdravje? Na vsa ta vprašanja bo Nedog odgovoril ta četrtek, ob 17. uri na terasi ormoške knjižnice. PH

ŠPORT:

Kadetski in mladinski selekciji Nogometnega kluba (NK) Drava Ptuj se je po lanski, zaradi korona virusa predčasno zaključeni sezoni, uspelo prebiti v 1. slovensko nogometno ligo (SNL), kar predstavlja seveda izjemen uspeh. Kadetsko selekcijo ptujske Drave vodi Ormožan Aleš Jurčec, ki je v jutranjem pogovoru med drugim spregovoril o lanski sezoni ter o pripravah in ciljih v letošnji sezoni.

Varovanci trenerja Aleša Jurčeca bodo novo sezono začeli 15. avgusta, ko jih v 1. krogu 1. SNL čaka gostovanje v Celju. Prvo domačo tekmo bodo zaradi preurejanja igrišča na Ptuju, odigrali pri nas v Ormožu. V 2. krogu bo njihov nasprotnik Mura.

ČRNA KRONIKA:

PETEK 31. 7. 2020

Od petka do danes zjutraj so ormoške policistke in policisti obravnavali naslednje dogodke in popjave.

Ob 13:25 uri je najditelj iz Frankovec na Policijsko postajo prinesel črno moško usnjeno denarnico, na pregib s predali in vsebino. Obveščen je bil lastnik denarnice iz Cerovca Stanka Vraza, ki je ob 14:22 uri prevzel izgubljeno denarnico z vsebino.

Ob 20:41 uri so na železniškem postajališču Pušenci obravnavali tatvino gorskega kolesa znamke Nakamura, modro-črne barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 23:25 uri so opravili intervencijo v gostinskem lokalu na območju Središča ob Dravi, kjer sta se med sabo sprla dva gosta.

SOBOTA 1. 8. 2020

Ob 09.15 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog, ter za 24 ur prepovedana vožnja.

Ob 14.22 so v Pavlovcih vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog, saj je vozil pod vplivom alkohola.

Ob 15.39 so posredovali v Ivanjkovcih, kjer je kršitelj prijavitelja motil s hrupom. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 16.30 so bili obveščeni o najdbi denarja na enem od bankomatov. Najditeljici je bilo izdano potrdilo, denar pa bo vrnjen lastniku.

Ob 19.54 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Na kraju ugotovljeno, da so se fizično sprli gosti lokala, ki pa so pred prihodom patrulje na kraj lokal zapustili.

Ob 22.48 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil izločen iz prometa , proti potrdilo je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajnem sodišču.

Ob 02.22 so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal rezultat 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prejel pa je tudi plačilni nalog.

Ob 03.30 so nudili pomoč PP Gorišnica pri obravnavi prijetih šestih državljanih Irana.

NEDELJA 2. 8. 2020

21.36 so obravnavali povoz divjadi. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3. 8. 2020:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

 

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.