Print this page

LOKALNI UTRIP TOREK, 04.08.2020

Okoljsko raziskovalni zavod, Društvo Spominčica Ormož in Medobčinsko društvo invalidov Ptuj so pripravili nov projekt z inovativnim pristopom z naslovom: »Čaj za dva«. Želijo namreč povezati javni in zasebni sektor pri spodbujanju in kreiranju projektov, ki uporabnikom nudijo kakovostne nadstandardne in edinstvene storitve ter dobrine, ki jih drugi ponudniki v lokalnem okolju ne nudijo. Prispevek Petra Kiriča.

Iz Term Ptuj so sporočili, da bodo njihove terme do vključno 6. avgusta zaprte za zunanje obiskovalce. S tem želijo omogočiti varno kopanje številnim gostom, ki bivajo v njihovem hotelu, bungalovih, kampu in mobilnih hiškah. Terme bodo zaprte tudi za obiskovalce, ki so nastanjeni v drugih hotelih po mestu. PH

V enoti za transfuzijsko dejavnost na Ptuju so danes gostili dva nova krvodajalca stokratnika. V klub stokratnih darovalcev krvi sta vstopila 64-letni Janez Golob s Ptuja, ki je kri prvič daroval leta 1976, ter 53-letni Drago Furek iz Hajdine, ki je to prvič storil leta 1984, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. (STA)

Da slikarstvo, literatura in vino gredo z roko v roki, je ponovno potrdila likovno-literarna kolonija, ki so jo gostili na Maleku na Svetinjah. Več v prispevku.

O vtisih in izkušnjah je za naš radio spregovorila tudi udeleženka kolonije slikarka Snežana Vindiš.

Iz Ptujske občine so sporočili, da se končuje tridesetdnevno obdobje Odloka o ureditvi cestnega prometa na območju Mestne občine Ptuj in zakonov v zvezi z vožnjo, parkiranjem in ustavljanjem v območju za pešce v središču mesta. Včeraj (ponedeljek) so uvedli potopni valj v območju za pešce na Miklošičevi. Območje za pešce na navedenem območju bo zaprto za avtomobile (Miklošičeva ulica od križišča s Slomškovo ulico do Miklošičeve ulice 1), vstop v območje za pešce bo z vozili z dovolilnico možen mimo potopnega stebrička/valja. PH

Društvo prijateljev mladine Ptuj znova zbira šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin iz lokalnega okolja. Lani so z zbranimi potrebščinami pomagali 75 otrokom. Prispevate lahko zvezke, svinčnike, nalivna peresa, barvice, ravnila, peresnice, šolske torbe, copate idr. Zbrane potrebščine bodo predali CSD Ptuj, ki bo poskrbel, da bodo potrebščine razdeljene pomoči potrebnim otrokom. PK

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj po 13. uri obravnavali prometno nesrečo na območju občine Sveti Tomaž. Voznik mopeda je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola padel po cestišču in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico.

Včeraj ob 16. uri se je v kuhinji oddelka za transfuzijo ptujske bolnišnice na Potrčevi cesti na Ptuju na štedilniku žgala hrana. Ptujski gasilci so s tehničnim posegom vstopili v kuhinjo, odstranili hrano in prezračili prostore, so sporočili Iz Uprave za zaščito in reševanje.

Do vloma v trgovino z mobilnimi telefoni je sinoči pred polnočjo prišlo v Gornji Radgoni. Neznani storilci so vlomili skozi vhodna vrata in odnesli večje število dražjih mobilnih telefonov. Po prvih zbranih podatkih je nastalo za okrog 37.000 evrov škode, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.