Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA, 05.08.2020

Danes smo kot jutranjega gosta gostili župana občine Ormož Danijela Vrbnjaka. S Petrom Kiričem sta med drugim govorila o projektih, ki jih trenutno izvaja občina.

Društvo Spominčica Ormož bo izvajalo projekt z naslovom »Srečamo se pri grofici«. Namenjen je bivanju starejših v svojem domačem okolju, dnevni center pa bo postal stičišče starejšim osebam, ki se bodo srečevale in družile z namenom, da prenašajo svoje spretnosti in znanja ter izkušnje na svoje sovrstnike in vso zainteresirano javnost. Namenjeni bodo starejši populacijo z demenco, namen projekta pa je podpirati neodvisnost, vključenost in dostojanstvo človeka. Jožica Jurkovič:

Likovno-literarne kolonije na Maleku se z veseljem vsako leto udeležijo tudi domačini. Med njimi je bila tudi Ormožanka Inna Klemenčič.

Na šestem četrtkovem Zelenem popoldnevu, v ormoški knjižnici, bo mogoče prisluhniti Kristjanu Nedogu, ki bo govoril o psihičnem ravnovesju v negotovih časih. Kako različne okoliščine vplivajo na duševno zdravje, medsebojne odnose, zadovoljstvo z življenjem? Kako negotova situacija s koronavirusom vpliva na duševno zdravje ter počutje posameznika in družbe? Kako v razburkanih časih vzdrževati čustveno in psihološko stabilnost? Kako negovati medsebojne odnose? Kako skrbeti za svoje duševno zdravje? Na vsa ta vprašanja bo Nedog odgovoril jutri (četrtek) ob 17. uri na terasi ormoške knjižnice. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj prijeli tri Afganistance, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Ob 21.40 je patrulja ustavila pijanega voznika, ki se je vozil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, avtomobilu pa je preteklo prometno dovoljenje. Pridržali so ga na policijski postaji, mu odvzeli vozniško dovoljenje ter zasegli vozilo. Sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku za vse ugotovljene kršitve na sodišču.

Ob 16.46 je v Ilirski ulici v Ormožu občan opazil masni madež na parkirišču. Ormoški gasilci so madež posipali, popivnali ter očistili parkirišče in cestišče v dolžini 30 metrov.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:53

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020