Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK, 06.08.2020

Včerajšnji jutranji gost je bil ormoški župan Danijel Vrbnjak. Z zadovoljstvom ugotavlja, da je turistični obisk v naši okolici v občutnem porastu.

Z županom se je pogovarjal Peter Kirič.

Kako so minuli vikend nastajali akvareli v čudovitem ambientu Maleka na tradicionalni likovno-literarni koloniji, nam bo zaupal Peter Kirič z udeleženci kolonije.

Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja bo komedijo na prostem Ni lahko biti ženska ponovilo tudi ta konec tedna. Predstava bo vsak dan od petka, 7. do nedelje, 9. avgusta, ob 19.00 na poletnem gledališču Velika Nedelja. Poletno gledališče Velika Nedelja sicer sprejme do 1.700 gledalcev, imajo pa soglasje NIJZ za do 500 gledalcev. Zagotavljajo razdaljo med sedeži 1,5 m in vse ostala priporočila. PH

Iz Planinskega društva Ptuj so sporočili, da se bo to soboto (8.8.) mogoče odpraviti na najvišji vrh v Mestni občini Ptuj. Pohod se bo začel ob 8. uri izpred Mestne hiše občine Ptuj do vodohrama na Dolgem kamnu v Krčevini pri Vurberku, ki stoji na okoli 417 metrov nadmorske višine, kot najvišje ležeč kraj v Mestni občini Ptuj. Pohod bo združen s postavitvijo klopotca v vinogradu Biotehniške šole Ptuj na Grajenščaku. PH

V sobotni oddaji Male nogice boste lahko poslušali, kaj so povedali otroci iz vrtca Velika Nedelja. Malo za pokušino vam ponujamo izseke oddaje v naslednjem napovedniku.

ČRNA KRONIKA:

Pomurski policisti so v ponedeljek ob reki Muri zasegli kar 2650 sadik konoplje, iz katere bi lahko pridelali najmanj 600 kilogramov zelo kakovostne prepovedane droge marihuana, ki bi bila na trgu vredna okoli dva milijona evrov. Vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Policijske uprave Murska Sobota Dejan Ravš:

Osumljene so s kazensko ovadbo včeraj (sreda) privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Ormoški policisti so včeraj popoldan v Ormožu obravnavali prometno nesrečo s pobegom ter si zvečer ogledali kraj prometne nesreče, ki se je pripetila v dopoldanskem času na lokalni cesti v Lahoncih. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neupoštevanje pravil o prednosti trčil v osebni avtomobil, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti. Udeleženec se je lahko telesno poškodoval, zoper povzročitelja sledi hitri postopek.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:44

  Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin pri Zagomili je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020