Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 07.08.2020

Župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak je sklical 1. izredno sejo občinskih svetnikov in svetnic. Ta bo 11. avgusta. Na dnevni red je uvrstil tri točke. Glavna tema bo imenovanje direktorja Javne razvojne agencije Občine Ormož, dosedanjemu direktorju Zlatku Zadravcu je namreč prenehal mandat zaradi upokojitve. Preverili bodo tudi lokacijski sklep za parcelo Lešnica pri Ormožu. PH

Ptujsko mestno jedro je vsak dan lepše urejeno in prijazno vabi domačine in turiste. Zdaj so na Jadranski ulici in Miklošičevi ulici ter pred Florjanovim spomenikom postavili drevesa, ki so zasajena v loncih. Županja Nuška Gajšek obljublja, da bo teh dreves še več, saj jih bodo konec avgusta postavili še v Murkovo in Prešernovo ulico ter pred mestno blagajno in mestno hišo. PH

Na 6. četrtkovem Zelenem popoldnevu, v ormoški knjižnici, je bil gost psihiater Kristjan Nedog. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

Malek na Svetinjah je tudi letošnje leto gostil tradicionalno likovno-literarno kolonijo.

OFAK dogajanje ponuja še tri dni, potem ko so Dravski den zaradi slabega vremena prestavili na nedeljo. Ormoški festival aktivnih klubov (OFAK) je tudi to poletje poskrbel za obilo zabave, smeha in rekreacije v Ormožu. Stand up komiki so poskrbeli za smeh, ponudniki hrane in pijače za trebuhe lačne drugačne hrane in pijače, Severa in Gal Gjurin za glasbe željne glave. Veliko glasbe z Jazz Ladies in nekaj gina bo danes na voljo na prizorišču ob grajski pristavi. Jutri bo festival uradno zaključen s koncertom skupine Tabu. Kot smo omenili, dan na Dravi bodo izvedli v nedeljo.

Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja bo komedijo na prostem Ni lahko biti ženska ponovilo tudi ta konec tedna. Predstava bo vsak dan od petka, 7. do nedelje, 9. avgusta, ob 19.00 na poletnem gledališču Velika Nedelja. Poletno gledališče Velika Nedelja sicer sprejme do 1.700 gledalcev, imajo pa soglasje NIJZ za do 500 gledalcev. Zagotavljajo razdaljo med sedeži 1,5 m in vse ostala priporočila. PH

Zanimivo otroško branje si je mogoče omisliti tudi v času počitnic.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so bili včeraj ob 13. uri obveščeni o prostem gibanju dveh nevarnih psov na območju občine Središče ob Dravi. Patrulja je ugotovila lastnika, ki pa je trenutno odsoten, zato je globo dobil trenutni skrbnik.

Zvečer pred 22. uro so v Središču ob Dravi na železniških tirih opazili sumljivo osebo, ki je hodila proti mejni črti. Obvestili so hrvaške kolege, ki so prišli na kraj in osebo prijeli na hrvaški strani.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:44

  Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin pri Zagomili je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020