Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 08.08.2020

V Ormožu se pripravlja projekt, ki bo v pomoč invalidom in starostnikom. Na tiskovni konferenci ga je predstavila direktorica Okoljsko-raziskovalnega zavoda doktorica Marinka Vovk.

Na 13. redni seji se bodo v torek (11. avgust) sestali svetnice in svetniki občine Sveti Tomaž. Obravnavali bodo rebalans proračuna občine Sveti Tomaž za letošnje leto, govorili o izvedbi lokalnega programa za kulturo med leti 2020–2023 ter na koncu podali pobude in vprašaja, občinska uprava in župan pa bodo nanje odgovarjali. PK

V tokratnem intervjuju, ki je nastal na koloniji na Maleku, bomo slišali Tadejo Ozmec.

Tudi za mlade se na knjižnih policah najde veliko dobrih knjig. Le v knjižnico Ormož se morajo odpraviti in si jih izposoditi.

Ormoški festival aktivnih klubov (OFAK) je tudi to poletje poskrbel za obilo zabave, smeha in rekreacije v Ormožu. Veliko glasbe z Jazz Ladies in nekaj gina je bilo včeraj na voljo na prizorišču ob grajski pristavi. Drevi bo festival uradno zaključen s koncertom skupine Tabu. “Den na Dravi” so prestavili in ga bodo izvedli jutri.

ČRNA KRONIKA:

Sobotno dopoldne so v Pomurju in Podravju zaznamovale tri hujše prometne nesreče. Ob 10.37 so na Ormoški cesti na Ptuju trčili kombinirano in tri osebna vozila. Poškodovale so se štiri osebe. V Lendavi sta pred 10. uro trčili osebni vozili. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Po 11. uri pa sta v Beltincih trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist je utrpel težke telesne poškodbe.

 

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:38

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter proti Italiji.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020