Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK, 28.08.2020

Gost v studiu radia Prlek je bil župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak. Beseda je tekla o obrtni coni in gradnji vrtca v Podgorcih.

Občina Središče ob Dravi je izdala dovoljenje za zaporo cest podjetju NOGRAD iz Hotize, zaradi izvedbe del in sanacije vozišča glavne ceste, zato bodo med 1. septembrom in 30. oktobrom delno ali v celoti zaprte Partizanska ulica, ulica Ob Trnavi, Kolodvorska ulica in Modrinjakova ulica. V času zapore mora biti omogočen obvoz in dostop lastnikom nepremičnin, ki živijo na tem območju in omogočen dostop intervencijskim vozilom.

Danes, 28. avgusta, Ljudska univerza v sodelovanju z Mladinskim centrom in Mrežnim podjetniškim inkubatorjem, organizira festival Mladi Ormož. Namen festivala je spodbujanje podjetništva med mladimi, spoznavanje uspešnih lokalnih podjetnikov in mreženje z njimi, otvoritev razstave koncertnih fotografij, predstavitev zbornika Kreantena, s ponudbo lokalne hrane in pijače. Na stojnicah se bodo predstavili mladi lokalni podjetniki, obiskala in predstavila pa se bo tudi ognjena artistka Danijela Kraševec iz ekipe Fire art. V uvod bosta zapeli mladi talentirani ormoški pevki Iza Korpar in Neža Kralj, za nadaljnjo večerno zabavo pa bo poskrbela mlada rock skupina Take off. Timon Grabovac bo pripravil kviz.

Kljub krizi, ki smo ji priča je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v zadnjih tednih objavilo precej razpisov za spodbujanje naložb v kmetijskem sektorju in na podeželju. Med njimi je 15. javni razpis za podukrep 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020, namenjene prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe ter izboljšanju okolja. Boštjan Najžar.

Več informacij o kmetijskih razpisih dobite tudi na facebook profilu radia Prlek, kjer lahko na to temo poslušate daljši zvočni posnetek.

Kako je z zasedenestjo enote Centra starejših občanov Ormož, ki je odprta od lanskega leta pri Svetem Tomažu, nam bo povedal župan občine Sveti Tomaž, Mirko Cvetko.

Tudi to poletje bodo priznani pesniki in pesnice iz desetih držav sveta nastopili na številnih dogodkih 24. mednarodnega pesniškega festivala Dnevi poezije in vina. Dogodki bodo potekali med 26. in 29. avgustom v različnih krajih po Sloveniji.

Pesniško branje se bo odvilo tudi v Ormožu, in sicer v petek, 28. avgusta, ob 18. uri, na letni terasi Knjižnice Franca Ksavra Meško Ormož. Gostili bodo štiri avtorje iz Sirije, Irana in Iraka.

Likovna sekcija Kulturnega društva Rogoznica pri Ptuju, tudi letos organizira tradicionalno, že 18. likovno kolonijo. Pričetek bo v soboto, 29. avgusta, ob 9. uri v Domu krajanov Rogoznica, je sporočil Nino Galun iz Kulturnega društva Rogoznica. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

V dopoldanskem času so preiskovali sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. Eni osebi so izrekli prepoved približevanja določeni osebi in objektu.

Ob 10.38 so bili poslani v Ormož, kjer je v semaforiziranem križišču prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 11.30 so hrvaškim varnostim organom predali 2 tujca, ki so ju ponoči prijeli pri ilegalnem vstopu v našo državo.

Ob 16.00 so v Vodrancih prijeli dva državljana Alžirije, ki sta ilegalno vstopila v našo državo. Po končanih postopkih bosta tujca vrnjena na Hrvaško.

Ob 05.49 so opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Policisti so na kraju udeleženki izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za petek dne 28. avgusta in vikend:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

Med 24. 8. in 6. 9. 2020 poteka poostren nadzor v cestnem prometu – VARNOST OTROK IN ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA.

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere obstaja sum, da so neupravičeno vstopile v Slovenijo, policisti prosijo, da o tem obveščate policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.