Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA, 29.08.2020

Gost v studiu radia Prlek v sredinem jutranjem programu je bil župan Občine Ormož. Tokrat je beseda tekla o turizmu.

Občina Središče ob Dravi je izdala dovoljenje za zaporo cest podjetju NOGRAD iz Hotize, zaradi izvedbe del in sanacije vozišča glavne ceste, zato bodo med 1. septembrom in 30. oktobrom delno ali v celoti zaprte Partizanska ulica, ulica Ob Trnavi, Kolodvorska ulica in Modrinjakova ulica. V času zapore mora biti omogočen obvoz in dostop lastnikom nepremičnin, ki živijo na tem območju in omogočen dostop intervencijskim vozilom.

Na občini Sveti Tomaž so sprejeli rebalans proračuna. Zaradi nekoliko več dohodkov, so se lotili dodatnih projektov. Več v prispevku.

Ptujska splošna bolnišnica je v prvem polletju letos kljub zahtevnejšim razmeram zaradi epidemije ustvarila za skoraj 65.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Kot je ob seji sveta zavoda povedala direktorica Anica Užmah, je rezultat boljši od načrtovanega, čeprav je epidemija vplivala tudi na izpad dela nekaterih programov. (sta 2708)

Kdo je bil Anton Kosi in kje vse je deloval, nam bosta v naslednjem prispevku povedala Peter Kirič in kustodinja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož Nevenka Korpič.

Likovna sekcija Kulturnega društva Rogoznica pri Ptuju, tudi letos organizira tradicionalno, že 18. likovno kolonijo. Pričetek je bil danes, v soboto, 29. avgusta, ob 9. uri v Domu krajanov Rogoznica, je sporočil Nino Galun iz Kulturnega društva Rogoznica. PH

ŠPORT:

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so pred začetkom novega DP, ki se s tekmami 1. Kroga začenja 5. Septembra, v generalki pred prvenstvom gostili aktualne državne prvake, rokometaše Celja Pivovarne Laško. Srečanje je spremljala Anita Kosec

ČRNA KRONIKA:

Do 6. septembra poteka poostren nadzor v cestnem prometu – VARNOST OTROK IN ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA.

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere obstaja sum, da so neupravičeno vstopile v Slovenijo, policisti prosijo, da o tem obveščate policijo na telefonski številki: 02 741 08 50 ali 113.

Policisti so danes okoli 5. ure v kraju Dolane ustavili 58-letnega državljana Ukrajine, ki je v osebnem avtomobilu madžarskih registrskih oznak prevažal sedem državljanov Iraka, štiri odrasle in tri otroke. Ugotovili so, da so državno mejo prečkali na nedovoljen način. Ukrajincu so odvzeli prostost, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.