Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK, 31.08.2020

V nedeljo, 30. avgusta je naše kraje prizadelo močno deževje s točo in orkanskim vetrom, ki je ponekod rušil vse pred seboj. Pustošil je orkanski veter z močnim dežjem in točo. Najhuje je bilo na območju Spodnjega Podravja, Ormoža in občine Razkrižje.Širilo se je od Trgovišča, Velike Nedelje, preko Ormoža do Ivanjkovcev, Miklavža pri Ormožu in Koga. Na terenu so bili vsi razpoložljivi gasilci Gasilske zveze Ormož, na pomoč so jim priskočili tudi gasilci Gasilskih zvez Središče ob Dravi in Sveti Tomaž,ob intervencijah pa so si morali ponekod najprej očistiti neprevozne ceste. V Veliki Nedelji je veter odkril šolsko stavbo – staro in tudi del nove zgradbe. Zjutraj nas je obiskal župan Danijel Vrbnjak in predstavil posledice neurja....

Kakšno razdejanje je pustilo včerajšnje neurje v KS Miklavž, nam je v pogovoru povedal tamkajšnji predsednik KS, Boštjan Kosajnc. Obenem velja pri tem opozoriti, da naj vsi oškodovanci vso škodo pred kakršnimkoli popravljanjem in odpravljanjem posledic neurja, obvezno fotografirajo, da bodo tako lažje uveljavljali škodo pri zavarovalnicah.

Občina Središče ob Dravi je izdala dovoljenje za zaporo cest podjetju NOGRAD iz Hotize, zaradi izvedbe del in sanacije vozišča glavne ceste, zato bodo med 1. septembrom in 30. oktobrom delno ali v celoti zaprte Partizanska ulica, ulica Ob Trnavi, Kolodvorska ulica in Modrinjakova ulica. V času zapore mora biti omogočen obvoz in dostop lastnikom nepremičnin, ki živijo na tem območju in omogočen dostop intervencijskim vozilom.

ŠPORT:

S tekmami 1. kola se konec tedna začenja prvenstvo v MNZ (medobčinski nogometni zvezi) Ptuj, v ligi člani 1. razred, kjer bosta tudi v novi sezoni nastopali članski vrsti nogometnih klubov Ormož in Središče ob Dravi. Priprave pred novo sezono se tako zaključujejo, pravi predsednik NK (nogometnega kluba) Ormož, Stanko Podgorelec in dodaja, da so pripravljenost pred novo sezono testirali z NK Središče ob Dravi.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj, malo po 14. uri so prometni policisti med kontrolo cestnega prometa na avtocesti počivališča Dolinsko zaustavili tovorno vozilo, katerega je vozil državljan Poljske. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,70 mg/l alkohola. Voznik je bil pridržan in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.