Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK, 01.09.2020

Ob pričetku šolskega leta smo poklicali ravnatelje osnovnih šol in ravnateljico Gimnazije Ormož.

V Osnovni šoli Velika Nedelja, kjer je nedeljsko neurje razkrilo streho ter povzročilo škodo tudi v učilnicah in skupnih prostorih šole, zaradi česar so začetek pouka morali preložiti za teden dni, so obrtniki danes že začeli odpravljati posledice. Kot je za STA povedal ravnatelj Stanislav Bezjak, so za najmlajše zagotovili tudi varstvo.

Na prvi šolski dan smo obiskali tudi učence 2. razreda OŠ Ivanjkovci, ki so se vračali z igrišča.

Po več kot enajstih letih vodenja Policijske postaje Ormož bo komandir Edvard Cvetko nadaljeval svojo policijsko kariero v vodstvu Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Zato so ormoški policisti danes (1. septembra) dobili novega začasnega vodjo. Do imenovanja novega komandirja PP Ormož jih bo namreč, po pooblastilu v.d. generalnega direktorja Policije Andreja Juriča, vodil pomočnik komandirja PP Ormož, Darko Zamuda. Dosedanji komandir Edvard Cvetko je svojemu pomočniku Darku Zamudi predal naloge vodenja policijske postaje v navzočnosti direktorja PU Maribor, mag. Aleksandra Thalerja.

V občini Starše se je v petek, 28. avgusta, iztekel rok za oddajo kandidatur za nadomestne volitve župana Občine Starše, ki bodo potekale v nedeljo, 27. septembra 2020. Občinska volilna komisija je do roka za oddajo kandidatur, v petek do 19. ure, prejela sedem kandidatur. Za mesto župana na nadomestnih volitvah se bodo potegovali :Aleš Bandur, N.Si; Miran Čuš; SDS, Aleksander Furek (mag. Martina Zorko in skupina volivcev); Jožef Gojčič (Zlatka Gojčič in skupina volivcev); Stanislav Greifoner (mag. Majda Mohorič in skupina volivcev); Domen Majcen (Dejan Beranič in skupina volivcev) in Nataša Petek (Damijan Kaučevič in skupina volivcev).

Grajski center za družine Ormož pripravlja delavnico za otroke Bayblade izziv. Na delavnici bodo otroci spoznali Beyblade izzivalce in igralce ter določili pravila igre in se pogovorili o čustvih, ki jih doživljajo ob zmagi in porazu. Beyblade delavnica bo ta četrtek, 3. septembra, ob 18. uri v 1. nadstropju ormoškega gradu. PH

V ormoški knjižnici pripravljajo 2. kviz, ki bo to soboto (5.9.), ob 19. uri. Kviz bo potekal pod večernim nebom na vrtni terasi Knjižnice Ormož. Odgovarjalo se bo na 40 zabavnih in zanimivih vprašanj, razdeljenih v dva sklopa, ki jih bo pripravil Timon Grabovac. Poudarek prvega dela bo na zgodovini, drugi del pa bo zajemal vse ostale teme, zato se bo našlo nekaj za vsakogar. Ekipa lahko šteje največ pet članov, potrebne so prijave. PH

ŠPORT:

S pripravami pred novo sezono v ligi MNZ Ptuj, člani 1. razred, zaključujejo tudi nogometaši Središča ob Dravi.

ČRNA KRONIKA:

Ob 7.31 so bili obveščeni o gibanju starejše osebe po glavni cesti, ki ogroža sebe in druge udeležence v prometu. Patrulja je ugotovila, da oseba težje hodi in je na poti na avtobusno postajališče.

Ob 12.16 je patrulja imela v postopku moškega, ki se je sumljivo vedel. V postopku mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu in Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 19.31 so bili obveščeni, da se na železniški progi nahaja neznanec, ki noče s proge, tako, da se je moral vlak ustaviti. Ob prihodu patrulje osebe ni bilo več na kraju, zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom. Vse morebitne očividce dogodka naprošajo, da v kolikor jim je bila oseba znana pokličejo na PP Ormož.

Ob 01.01 so bili obveščeni o požaru električne napeljave na objektu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do požara v elektro omarici, ki je nameščena na zunanji steni gospodarskega poslopja. Po vseh zbranih obvestilih bodo z poročilom obvestili državno tožilstvo.

Ob 05.30 so bili napoteni na kraj prometne z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Agencija za varnost prometa ob začetku šolskega leta 2020/2021 na vse udeležence v prometu naslavlja poziv k največji stopnji pazljivosti pod skupnim imenovalcem Varno v šolo. Na prvi šolski dan, so na pomembnih križiščih in prehodih za pešce bili prisotni predstavniki AMZS, gasilci, redarji in policisti, ki želijo povečati stopnjo zavedanja voznikov in ostalih udeležencev v prometu, da se na naše ceste znova vračajo številni šolarji, med njimi tudi 21.366 prvošolcev, ki sodijo med najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.